Pred fudbalerima Partizana je dvadesetak dana teškog rasporeda u kojem će najverovatnije biti odlučeno da li titula ostaje u Humskoj ili će da se preseli na drugu stranu Topčiderskog brda. Prvi u nizu ispita je subotnje gostovanje Vojvodine). „Lale“ su u prethodna dva odmeravanja snaga odnosile ceo plen, u Novom Sadu i Beogradu, a to će sigurno pokušati da urade i ovaj put s obzirom da im je to biti ili ne biti u trci za mesto koje ih naredne sezone može odvesti u kvalifikacije za međunarodnu scenu.


Trener crno-belih Marko Nikolić je tekuću sezonu počeo na klupi novosadskih crveno-belih i sigurno odlično poznaje sastav koji je sam selektirao, a onda i rasformirao povlačeći sa sobom nekoliko igrača u Humsku. Upravo će najveće uzdanice Partizana biti dojučerašnje „lale“ Branislav Trajković, Petar Škuletić i Miroslav Vulićević koje su rešile prethodni susret istih aktera, ali u korist Novosađana. Zato nema sumnje da obe strane imati dodatni motiv.

Nikolić će u susretu sa svojim bivšim klubom, osim nekadađnjih fudbalera Vojvodine, imati veći izbor igrača nego proteklih sedmica jer će moći da računa i na Nikolu Ninkovića koji je odradio četiri meča suspenzije zadobijenih zbog incidenta na meču sa niškim Radničkim, a vraća se i Danko Lazović koji je takođe morao da odsluži kaznu zbog crvenog kartona. Zato trener crno-belih ne krije zadovoljstvo, ali oprezno ulazi u duel sa bivšim klubom uz konstataciju da ima recept kako do pobede.

– Vojvodina ima drugačiji koncept nego jesenas, kada sam ja bio trener. Nisam uopšte siguran da je trenutno slabija nego tada, reč je o kombinaciji talentovanih mladih i iskusnih igrača. Uvažavamo svog protivnika i zato smo se dobro pripremili za utakmicu. Imali smo dobru trenažnu nedelju i moći ćemo da izvedemo, što bi trebalo da bude, najbolji tim. Nemamo više povređenih ni suspendovanih igrača – istakao je Nikolić, uz poziv navijačima da još jednom budu motivacija kao u prethodnim utakmicama, uprkos najavljenoj kiši, i da doprinesu osvajanju nova tri boda.

Prema njegovim očekivanjima, pobednika će odlučiti inspiracija igrača, upornost, fizička spremnost. Nikolić je dodao da Partizan može da se opeče na to što su ambicije Vojvodine mnogo realnije nego jesenas, odnosno da su se Novosađani koncentrisali na Kup i da će rasterećenije ući u meč, sa mnogo mladih igrača željnih dokazivanja.

Torta za kapitena

Uoči subotnjeg meča sa Vojvodinom igrači Partizana su častili svog kapitena Sašu Ilića tortom u obliku broja 119. Naime, aktuelni nosilac trake crno-belih je u prošlom meču zatresao mrežu OFK Beograda i ukupno 119. put ispisao svoje ime na semaforu čime je pretekao Stjepana Bobeka i postao najbolji strelac u istoriji Partizana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari