Derbi 22. kola Jelen Superlige biće odigran u kasno subotnje popodne kada u Humsku bude stigla ekspedicija Vojvodine. Ovaj meč ni po čemu neće ličiti na duel s kraja septembra prošle godine kada su „lale“ na svom terenu osvojile sva tri boda, ali nije isključeno da nekolicina fudbalera i jedan trener po okončanju utakmice osete identičnu emociju kao kada je zavesa spuštena u kišovitom Novom Sadu.

Tada su se pobedi radovali Vulićević, Trajković, Škuletić i trener Nikolić, koji su u međuvremenu crvenu prugu na dresu zamenili crnom pa bi sada da naplate „dug“ Novosađanima. U suprotnom smeru prošle zime otišao je Živković, koji je autogolom „otkinuo“ dva boda aktuelnom šampionu, a sada će pokušati da dokaže čelnicima crno-belih da su pogrešili kada su ga pustili da ode uz Dunav.

Fudbaleri Crvene zvezde verovatno će putem radio talasa sa velikom pažnjom pratiti dešavanja u Humskoj, pošto će u to vreme putovati iz Subotice ka Beogradu. Crveno-beli će u rano popodne biti gosti Spartaka sa jednim jedinim ciljem – da se serija uzastopnih pobeda nastavi i samopouzdanje podigne na još viši nivo. Kakav god bude bio rezultat na severu Srbije, beogradski crveno-beli navijaće za Novosađane sa istim dezenom.

Zanimljivo će biti i u Novom Pazaru, gde će domaćin pokušati da sačuva oreol nepobedivosti na svom terenu protiv Jagodinaca, koji bi eventualnim trijumfom preskočili direktnog konkurenta za prvo mesto iza „večitih“ rivala. Voždovac je nepogrešiv ovog proleća na krovu tržnog centra, a maksimalnom učinku nada se i protiv Donjeg Srema. Radnički 1923 i Sloboda Point vodiće borbu posle koje će se poraženi približiti opasnoj zoni, a derbi začelja biće odigran između Rada i OFK Beograda, koji su trenutno najbliži selidbi u niži rang. Radnički će u Nišu protiv Javor Matisa pokušati da popravi sliku iz drugog dela prvenstva, dok će program u nedelju na Banovom brdu zatvoriti, za golove raspoloženi, Čukarički i Napredak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari