Srbija tesno sarađuje sa zapadnim obaveštajnim agencijama u pronalaženju najtraženijeg haškog begunca Ratka Mladića, ali i dalje ne zna gde se on nalazi, izjavio je juče ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

Holandija odbija da podrži približavanje Srbije Evropskoj uniji sve dok ne bude uhapšen Mladić. Dačićje agenciji Rojters rekao da su Mladići drugi haški begunac Goran Hadžić„izgovor za ucenjivanje Srbije“.

– Mi dobro sarađujemo sa stranim službama u lociranju odbeglih ratnih zločinaca – rekao je Dačić. On je dodao da su „neke od tih potraga u proteklih nekoliko godina bile zasnovane na podacima stranih obaveštajnih službi, ali da su se ti podaci ispostavili pogrešnim“. Dačićje istakao da srpske vlasti ostaju odlučne da okončaju pitanje ratnih zločina. „Proveravamo informacije o njihovim pomagačima“, kaže Dačić. Prema njegovim rečima, dvojica begunaca treba da se „mirno predaju pošto je zemlja sada njihov virtuelni talac“. Dačićje rekao i da se Socijalistička partija Srbije čiji je lider, odrekla zaostavštine i politike Slobodana Miloševića, koja je prouzrokovala krvavi raspad bivše Jugoslavije. „Mi ne možemo promeniti prošlost, ali možemo da promenimo sadašnjost i budućnost … sada smo više evropska stranka nego neke koje su učestvovale u svrgavanju Miloševića“, kaže Dačić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari