Darijan Musić, u ponovljenom suđenju pred Višim sudom, osuđen je na 40 godina zatvora zbog ubistva novosadske manekenke Vladislave Červenko 12. novembra 2012.



Prethodno, Musić je osuđen na 35 godina zatvora, ali je potom Apelacioni sud vratio proces na početak zbog povrede krivičnog postupka i nejasno formulisane i nerazumljive presude.



Novom presudom usvojen je zahtev tužilaštva koje je tražilo maksimalnu kaznu zatvora za krivično delo teško ubistvo na svirep način, sa umišljajem.

Musić je tokom ponovljenog suđenja nekoliko puta izjavljivao da se ne oseća emotivno sposobnim da prati suđenje, dok je njegov advokat smatrao da je Musić neuračunljiv, ali su lekari ustanovili suprotno. Na suđenju 28. marta on je rekao i da se ne seća jasno ubistva i noći u kojoj se ono desilo.

Ponavljanje procesa je izazvalo mnogo pažnje novosadske javnosti, organizovani su i protesti ispred suda zbog neefikasnosti sudskog sistema u kojima su učestvovali i članovi porodica nastradalih u drugim nesrećnim slučajevima u kojima presude još uvek nisu videle svetlost dana, ili su kazne premale.

Optuženi Musić je u svojoj završnoj reči zamolio sud da mu dozvoli da ne prisustvuje izricanju presude, što je veće uvažilo.

Novo suđenje u ovom slučaju krenulo je iz početka 11. marta, a podsetimo i da je sredinom aprila počeo još jedan proces protiv Musića zbog sumnje da je prebio i zlostavljao Vladislavu u julu 2011. godine, godinu i četiri meseca pre nego što je i ubio u svom stanu u Fruškogorskoj ulici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari