Najbolji svetski teniser Novak Đoković nije odigrao nijedan meč od finala Vimbldona, u kojem je poražen od Britanca Endija Mareja, a trenutke odmora uglavnom je provodio u Srbiji, Crnoj Gori i Hrvatskoj.

Naredni turnir na kojem će učestvovati počeće 5. avgusta u Montrealu, a zatim ga čekaju iskušenja u Sinsinatiju i na US openu. Slobodne dane iskoristio je da poseti Institut za medicinu i sport u Rimu, gde je pod nadzorom lekara Karla Trankvilija, preventive radi, obavio redovne zdravstvene provere kako bi iskontrolisao stanje organizma uoči nastavka sezone. Proverio je rad srca i pluća, a rezultati su pokazali da je sve u najboljem redu.

– Došli smo prvi put na Institut, a izabrao sam Rim jer je moj lekar Italijan. Upravo smo se vratili sa odmora iz Hrvatske i Crne Gore i posle pregleda krećem sa pripremama za nastavak sezone. Prvi deo godine bio je veoma dobar za mene, ali me čeka US open. Ciljevi su mi uvek maksimalni, kao i ambicije – istakao je Đoković.

Za Novaka je svakako najvažniji nastup na grend slemu u Njujorku, ali bar podjednaku želju da osvoji trofej imaće i u Sinsinatiju. Do sada nije podigao pehar samo na tom Mastersu, iako je čak četiri puta igrao u finalu. Po dva puta izgubio je od Endija Mareja i Rodžera Federera, a zanimljivo je da u ta četiri meča nije osvojio nijedan set. Na Rodžers kupu, koji se naizmenično održava u Torontu i Montrealu, bio je najbolji prošle i pretprošle godine, a eventualni novi uspeh sigurno bi mu predstavljao dodatni podstrek za osvajanje jedine Masters titule koja mu nedostaje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari