Više vrsta rečne ribe, nešto povrća, začini i naravno voda osnovni su sastojci riblje čorbe, ali ono što joj daje poseban šmek, bar to kažu učesnici ovogodišnjeg „Porečkog kotlića“, jesu društvo i dobro raspoloženje. „Porečki kotlić“ je već tradicionalno takmičenje u pripremanju riblje čorbe i ribljeg paprikaša u Donjem Milanovcu.
Više vrsta rečne ribe, nešto povrća, začini i naravno voda osnovni su sastojci riblje čorbe, ali ono što joj daje poseban šmek, bar to kažu učesnici ovogodišnjeg „Porečkog kotlića“, jesu društvo i dobro raspoloženje. „Porečki kotlić“ je već tradicionalno takmičenje u pripremanju riblje čorbe i ribljeg paprikaša u Donjem Milanovcu.
„Ovde je takmičenje sasvim u drugom planu. Dobra volja i raspoloženje su mnogo važniji“, moto je pod kojim je beogradsko-donjomilanovački dvojac – Miroslav Jovanović i Ivan Morarević – nastupao na ovom takmičenju. Sličnog stava bili su i ostali takmičari koji su na gradsku plažu Donjeg Milanovca stigli iz Majdanpeka, Negotina, čak i Banjaluke, pa su stoga vodili računa o svemu: počev od sastojaka za kulinarski specijalitet do stajlinga (kuvarske kapice, kecelje i nezaobilaznih osmeha na licima zajapurenim od vatre na kojoj su se krčkali kotlići). Bodrilo ih je više stotina posmatrača koji su, dok je žiri većao o tituli pobednika, degustirali takmičarske kulinarske majstorije, ali i riblju čorbu spremljenu u velikom kazanu i riblje pljeskavice za koje se uz pomoć sponzora pobrinuo organizator.
Miroslav Đukić i Marko Čorković zgotovili su najbolju riblju čorbu, a Zoran Rodić i Saša Raičević riblji paprikaš. Na pobedu na „Porečkom koltiću 2007“ podsećaće ih pehari Zlatare Majdanpek. Svaka takmičarska ekipa dobila je VIP-ove priprejd SIM kartice, čime se ova kompanija zajedno sa MZ Donji Milanovac i Opštinom Majdanpek priključila sponzorima koji su pomogli organizaciju ovog takmičenja.
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.


