Donji Milanovac

Na prvom turniru u varaličarenju u Donjem Milanovcu više od 150 učesnika

Milan Pešut, poznatiji kao Miša Gvozdeni, Smederevac koji je posle dijagnoze da mu tuberkuloza odnela čitavo levo i dobar deo desnog plućnog krila, napustio asfalt i sve ono što predstavlja gradski život i svoju kamp prikolicu parkirao podno arheološkog nalazišta Lepenski Vir…

Biseri Dunava i Đerdapa

Dunav i Đerdap su već sami po sebi dovoljan motiv za dolazak turista, a kada se tome dodaju prirodne i kulturne vrednosti, kao i atrakcije kojima raspolažu podunavske opštine Požarevac, Veliko Gradište, Golubac, Majdanpek, Kladovo i Negotin moguće je sačiniti turističku ponudu podjednako atraktivnu domaćem i stranom gostu.

Uređena odmorišta duž Đerdapske magistrale

Duž Đerdapske magistrale inače puta Ib reda, na području majdanpečke opštine uređeno je pet parkinga odmorišta zajedničkim angažovanjem Regionalne agencije za razvoj istočne Srbije, Opštine Majdanpek i JP Putevi Srbije.

Odgovorno koristiti riblji fond

Veliki božićni post period je kad je u Srbiji povećana konzumacija ribe i ribljih proizvoda, te Svetska organizacija za prirodu (WWF) i Ujedinjeni ribolovci Srbije skreću pažnju javnosti na posledice neodgovornog korišćenja ribe.

Vek i po u službi ljubitelja knjige

Prvo čitalište, Srbsko čitalište, osnovano je u Beogradu 1846. godine i do kraja osamdesetih godina 19. veka osnovano je 79 čitališta, koja su doprinela prosvetnom i kulturnom napretku naroda.

Međunarodni festival kratkog filma "Iron Gate Art Open"

Nedelja, 25. jun, poslednji je dan za prijavu filmova za učešće na prvom Međunarodnom festivalu kratkog filma „Iron Gate Art Open“ koji uz partnerstvo organizacije „Mod of Life“ iz Rumunije i pokroviteljstvo Opštine Majdanpek, organizuje Inicijativa mladih „Hoću! Mogu!“ iz Donjeg Milanovca.

Blue Week u Đerdapu

Stotinak Donjomilanovačana od najmlađih do onih starijih odazvalo se pozivu Turističke organizacije opštine Majdanpek da zajednički obeleže ovogodišnji Blue Week.

Započela nautičko-turistička sezona

Stotinak američkih turista, putnika na rečnom kruzeru River Beatrice, dočekano je na donjomilanovačkom pristaništu igrom najmlađih folkloraša.

Započela nautičko – turistička sezona

Stotinak američkih turista, putnika na rečnom kruzeru River Beatrice, dočekano je jutros na donjomilanovačkom pristaništu igrom najmlađih folkloraša.

Mini-sajam poljoprivrede u Donjem Milanovcu

Opština Majdanpek je među svoje razvojne pravce uvrstila i poljoprivredu i ovogodišnji agrarni budžet iznosi 16 miliona dinara, podrazumevajući niz mera koji treba da pomogne poljoprivrednicima i razvoju poljoprivrede u ovoj sredini.

Nasleđe starije od 10 milenijuma

Ove godine navršava se ravno pola veka od kada je profesor Dragoslav Srejović, koji je inače rukovodio istraživanjima Lepenskog Vira, 1967. godine obelodanio značajno otkriće.

Pola veka od otkrića Lepenskog Vira

U okviru projekta Đerdap i Narodni muzej u Beogradu, Arheološki institut, Republički zavod za zaštitu spomenika kulture RS, Zavod za zaštitu spomenika kulture u Nišu i Centar za arheologiju Filozofskog fakulteta u Beogradu zajednički su organizovali i sproveli arheološka iskopavanja u okviru kojih je istraživan i Lepenski Vir.

PrvaPoslednja