Donji Milanovac

U majdanpečkoj opštini vakcinacija se odvija bez problema 2

U majdanpečkoj opštini vakcinacija se odvija bez problema

U Donjem Milanovcu u kome su pre nedelju dana organizovano vakcinisani ugostitelji, izdavaoci privatnog smeštaja i zaposleni u hotelu „Lepenski Vir“, masovna imunizacija bez zakazivanja je nastavljena na vakcinalnom punktu u ovdašnjoj Zdravstvenoj stanici.

Srbija dobila 11. Ramsarsko područje 5

Srbija dobila 11. Ramsarsko područje

Srbija je dobila 11. Ramsarsko područje budući da je Sekretarijat Ramsarske konvencije (Konvencije o vlažnim područjima) usvojio  nominaciju Đerdapa za upis na Listu međunarodno značajnih vlažnih staništa.

Šta će za Đerdap značiti svetski status prvog geoparka u Srbiji 7

Šta će za Đerdap značiti svetski status prvog geoparka u Srbiji

Nakon poslednjeg zasedanja izvršnog saveta Uneska početkom jula, na listi Svetske mreže (UNESCO Global Geoparks) nalazi se 161 geopark iz 44 države i kao prvi u Srbiji, Geopark Đerdap. Geopark je jedinstvena teritorija, koja ima jasno definisane granice i izraženo geološko, prirodno i kulturno nasleđe.

Đerdap, prvi geopark u Srbiji (FOTO) 10

Đerdap, prvi geopark u Srbiji (FOTO)

Geopark je jedinstvena teritorija, koja ima jasno definisane granice i izraženo geološko, prirodno i kulturno nasleđe.

Donji Milanovac: Potrebno vreme da se turizam i ugostiteljstvo oporave 12

Donji Milanovac: Potrebno vreme da se turizam i ugostiteljstvo oporave

Korona virus „zatvorio“ je kafane, klubove, kafiće. Relaksacija propisanih mera zaštite omogućila je da od 4. maja ugostiteljski objekti počnu da rade. Naravno, uz propisane mere prevencije.Vikend uoči početka rada ugostitelji su iskoristili za detaljno sređivanje, dezinfekciju, pripremu za početak rada.

Humanošću i solidarnošću pobedili izazov pandemije 14

Humanošću i solidarnošću pobedili izazov pandemije

Prirodne i geografske karakteristike, komplementarnost aktivnosti, kao i sporazum o saradnji koji su prošlog oktobra potpisali direktor JP „Nacionalni park Đerdap“ Lazar Mitrović i predsednik Nacionalnog parka „Sila“ Frančesko Kurćio povezuju ova dva zaštićena područja u Srbiji i Italiji. 

PrvaPoslednja