Održan Novogodišnji bazar u Donjem Milanovcu 1Foto: J. B. K.

Predškolska ustanova “Marija Munćan” iz Donjeg Milanovca organizovala je još jedan novogodišnji bazaar, pokazujući izloženim ukrasnim predmetima šta sve mogu vešte ruke dece, vaspitača i roditelja. Nije trebalo mnogo vremena da štandovi ostanu prazni, a kasice, u kojima je prikupljan novac koji će biti uložen u donjomilanovački vrtić, budu pune.

Mala sala Centra za kulturu i obrazovanje u Donjem Milanovcu u četvrtak, 29. decembra, pretvorena je u pravi bazar. Novogodišnji.

Na jednoj strani su bili vaspitači i mališani iz donjomilanovačke “školice”, sa druge – roditelji, rodbina, komšije, kao i Donjomilanovčani koji su svojim dolaskom podržali ovu tradicionalnu manifestaciju.

Između njih štandovi prepuni maštovitih i zanimljivih novogodišnjih ukrasa.

Deda Mraz, Sneško belić, zvezde, mesec, okićene jelke, novogodišnji venčići, patuljci, različiti ukrasi nastali u radionicama u vrtiću, vrlo brzo su našli kupce.

-Došao sam na bazar da kupovinom podržim ovu lepu akciju – kazao nam je Marko noseći Sneška belića, a jedna baka nam je pokazala dva ukrašena meseca uz opasku da su se zvezdice već prodale.

Kanap, karton, drvene štipaljke, drveni štapići i oblice, staklene tegle, uz svetlucavi ukrasni papir, tkaninu, led svetiljke i pre svega maštu i vešte ruke vaspitača, roditelja, dece dobili su nov izgled i novu vrednost i lako nalazili put do kupca.

U radionice su se uključili i radnici Centra za kulturu i obrazovanje koji su zajedno sa mališanima izrađivali novogodišnje gipsane magnete koji su takođe našli u ponudi Novogodišnjeg vašara.

Održan Novogodišnji bazar u Donjem Milanovcu 4-Novogodišnji bazar je tradicionalan, zbog pandemije korona virusa napravili smo pauzu, ali smo se vratili. Vidite i sami koliko u svemu uživaju i deca i odrasli – rekla nam je vaspitačica Nelica Marković.

Tradicija da se na ovaj način prikupi što više sredstava za opremanje vrtića u Donjem Milanovcu uspešno je nastavljena i ove godine, jer su štandovi ostali prazni, ali su kasice u kojima je prikupljan novac zato bile pune.

Posetioci Novogodišnjeg bazara su među sobom komentarisali da cene nisu visoke, a čuli smo i da je dobro je da se ovakve manifestacije organizuju.

-Ovde mogu da se kupe razne stvari. Ima različitih sitnica, cene su simbolične, a prikupljeni novac se ulaže uvek u nešto korisno – kazala nam je jedna mama.

-Do sada smo novcem sa Novogodišnjih bazara kupili dosta toga, verujem da će i ovogodišnji biti uspešan i da ćemo tim novcem kupiti opremu koja će boravak dece u našem vrtiću učiniti lepšim i zanimljivijim – kazala nam je Nelica Marković.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari