Majdanpek

U nesreći u Rudniku bakra Majdanpek stradao rudar 2

U nesreći u Rudniku bakra Majdanpek stradao rudar

Pod još uvek nerazjašnjenim okolnostima, tokom današnjeg prepodneva oko 10 časova, u Rudniku bakra Majdanpek život je izgubio pomoćnik rukovaoca drobilicom, D. R.(54), saopštili su nadležni iz Serbia Zijin Copper u čijem sastavu posluje i majdanpečki rudnik bakra.

U Majdnapeku vakcinisano nešto manje od tri hiljade građana 3

U Majdnapeku vakcinisano nešto manje od tri hiljade građana

Za nešto više od mesec dana kako je krenula imunizacija protiv korona virusa u majdanpečkoj opštini vakcinisane su 2.962 osobe. Prema rečima koordinatorke za vakcinaciju u Domu zdravlja Majdanpek, Beti Janković, najveći broj građana imunizovan je kineskim cepivom Sinofarm koje je primilo 2.750 građana i to 1.672 prvu, a 1.078 osoba i drugu dozu.

"Brale", još jedna autentična, slojevita priča o običnim ljudima 12

„Brale“, još jedna autentična, slojevita priča o običnim ljudima

„Napisati knjigu, kažu, može svako. Ali napisati pet knjiga, od kojih je svaka gradacija one prethodne po kvalitetu, zrelosti i temi retko uspeju i oni kojima je zanimanje biti pisac“ stoji u recenziji knjige „Brale“ najnovijeg romana Majdanpečanina Dejan Zlatić.

U Boru 17 novoinficiranih, u Majdanpeku jedan novi slučaj korona virusa 14

U Boru 17 novoinficiranih, u Majdanpeku jedan novi slučaj korona virusa

U Boru se nije bitnije promenio broj aktivno zaraženih korona virusom, s obzirom da je prema današnjim podacima Zavoda za javno zdravlje „Timok“ iz Zaječara zabeleženo 17 novih slučajeva virusa korona, a oporavilo se 15 osoba, pa je nateritoriji grada prisutno 164 aktivna slučaja virusne infekcije.

PrvaPoslednja