Dve osobe su ubijene, a dve su zadobile teže i lakše povrede u dve odvojene pucnjave koje su se dogodile u nedelju uveče na teritoriji grada Niša, saopštila je juče niška Policijska uprava.



Prema navodima policije, u Kliničkom centru Niš u nedelju uveče preminuo je Marko C. (29) iz Niša od posledica povreda koje je zadobio u pucnjavi na Bulevaru Zorana Đinđića u blizini Medicinskog fakulteta. Direktor Urgentnog centra pri Kliničkom centru Miodrag Lazić rekao je da je Marko C. primljen sa teškim povredama grudnog koša u predelu srca bez vitalnih životnih parametara. Uprkos reanimaciji podlegao je povredama, kazao je on. U KC je zbrinut i Vladimir S. (29), takođe iz Niša, koji je u istoj pucnjavi zadobio lakšu povredu ruke. On je posle ukazane pomoći pušten na kućno lečenje.

Policija je navela da se pucnjava dogodila u 20,45 časova ispred ćevabdžinice „Carica“, a da joj je prethodila svađa i tuča, posle kojih je izvršilac „ispalio više hitaca“. Za još uvek nepoznatim počiniocem „intenzivno se traga“. Prema nezvaničnim informacijama, bez nekog vidnog razloga četvorica mladića u redu za roštilj su se posvađala i potukla, a jedan od njih je izvadio pištolj i „zapucao“, pa potom pobegao.

Skoro istovremeno, u selu Vrtište, u neposrednoj blizini Niša, u svom porodičnom dvorištu ubijen je pucnjevima iz lovačke puške S. M. (21), a teško je povređen njegov rođak V. M. (44), takođe iz Vrtišta. Zbog sumnje da je nakon svađe pucao u njih policija je uhapsila M. V.(23), njihovo komšiju iz Vrtišta, kojem je određeno 48-časovno policijsko zadržavanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari