Festival Na sopstveni pogon i u Zrenjaninu 1Foto: M. P. / Danas

U više gradova Srbije, među njima i u Zrenjaninu, održava se Festival Na sopstveni pogon, kome su se priključili zrenjaninski Cekom i Umetnička asocijacija Zrenjanina.

Cekom  i Umetnička asocijacija iz Zrenjanina su ove godine domaćini tri programa u okviru osmog festivala Na sopstveni pogon, koji organizuje Asocijacija NKSS.

U Kulturnom centru Zrenjanin tim povodom sinoće je izvedena predstava fizičkog teatra Mehanizam, udruženja Transformator,  platforme za transformaciju stvarnosti putem umetnosti.

U Kulturnom centru Zrenjanin posetioci će imati priliku da pogledaju 22. oktobra u 20 časova predstavu Grupe Hajde da, O iscrpljivanju ili plutanje van sopstvenih granica koja je nastala u okviru projekta „Redovno u zoni neživljivosti“. Nakon predstave biće organizovan razgovor sa publikom.

Program „Saradnja za budućnost, po kome je osmišljen ovogodišnji slogan festivala će se održati 18. i 19. novembra a Udruženje Cekom iz Zrenjanina, Fakiri sa juga i Kulturociklin iz Kruševca okupiće mlade, ali i lidere organizacija iz ova dva grada u KC Zrenjanin, i kroz zajedničke dramske i scenografske radionice 19. novembra, napraviće temelj buduće saradnje.

U okviru ovog projekta 18.novembra u 20 časova biće izvedena Predstava Kulturociklin End call, koja predstavlja svojevrsni pozorišni esej o kulturološkim fenomenima.

Festival će se održati od 19. oktobra do 11. decembra u 9 gradova u Srbiji  – Zrenjaninu, Smederevu, Kragujevcu, Pančevu, Šapcu, Kruševcu, Užicu, Boru, Novom Kneževcu, promovišući nezavisnu kulturu, umrežavanje aktera sa nezavisne scene i decentralizaciju kulturnih sadržaja.

Svi programi festivala su besplatni.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari