Spektakularnim koncertom Harlem gospel Choir iz Njujorka na Trgu slobode otvoren je 14. Festival uličnih svirača, koji će trajati do subote. Ovaj događaj okupio je oko 7.000 Novosađana na centralnom gradskom trgu.


Uobičajen dan u pešačkoj zoni centra Novog Sad već u ranim popodnevnim satima četvrtka „narušili“ su umetnici tri sastava koji su, na iznenađenje šetača, spontano zasvirali sa tri balkona u Zmaj Jovinoj ulici poznatu temu Nina Rote iz filma „Kum“.

Novo iznenađenje usledilo je samo koji minut kasnije, kada se na Trg slobode parkirala Kombi bina, kao pokretni punkt Festival uličnih svirača. Iz šarenog vozila je izletela italijanska muzička družina, Kamilokromo bit bend, i okupljenoj masi isporučila najlepše darove u vidu zaraznog sving džeza u novom ruhu, sa duvačkom sekcijom, di-džejem i pevačem. Glavni program večeri, na Trgu slobode, počeo je pozdravom direktora Festivala Borislava Beljanskog i zamenika ambasadora Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu Gordona Duguda, koji su se složili da kultura i muzika govore jezikom razumljivim u svakom delu planete. Programe Festivala uličnih svirača zvanično je proglasila otvorenim jedna od pevačica dvanaestočlanog Harlem gospel hora, koji je potom i otpočeo nastup.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari