„Papir“ kaže da Partizanovi fudbaleri nemaju nikakvih šansi protiv kolega iz Totenhema u sutrašnjem meču prvog kola C grupe Lige Evrope u Beogradu.

„Pevci“ imaju kvalitetniji i bolje popunjeniji tim, s višestruko skupljim i redovno plaćenim igračima daleko zvučnijih imena od uzdanica crno-belih, koji svakog vikenda igraju derbije na punim stadionima, a dva dana pred utakmicu nisu morali da brinu o tome da li će zbog štrajka radnika u klubu imati ko da im pripremi teren za rad, opremu, sobe i obrok u trening kampu.

Ali, niko nema pravo da kapitenu Saši Iliću i njegovim „ratnicima“ oduzme pravo na borbu i nadu u rezultatsko čudo protiv jednog od najboljih klubova Premijer lige, što bi u ovom neravnopravnom odnosu snaga i preteškom trenutku za najtrofejniji srpski klub u novijoj istoriji, realno, bilo i osvajanje jednog od tri boda.

– Sve je na njihovoj strani, osim našeg domaćeg terena i publike. Mada trava u Humskoj nije u dobrom stanju, a nismo sigurni ni da će biti dupke pun stadion, što bismo naravno žarko želeli. Nema potrebe da pričam o snazi i ceni tima iz Londona. Svi je znaju. Kvalitet njihove Premijer lige, takođe. Ali, to nikako ne znači da ćemo se predati, pogotovo ne unapred. Naprotiv, takav klub i ekipa mogu samo da nam budu velika inspiracija i motiv. Daćemo sve od sebe da iskoristimo i najmanju šansu za rezultatski podvig protiv jednog od ozbiljnih kandidata za osvajanje ovog takmičenja – objektivan je i nepokolebljiv u isto vreme štoper našeg vicešampiona Vojislav Stanković, koji je sa saigračima mesecima igrao za džabe, a posle nedavne kratke obustave rada to čini za siću od novca iz ugovora s klubom čija je uprava u poslednjih šest godina zaradila i potrošila velike pare od prodaje fudbalera.

– Ne smemo samo da se branimo od fizički, tehnički i taktički jakog rivala, ali ni da krenemo svi u napad. Moramo biti veoma pametni, koncentrisani, strpljivi, uporni i složni da bismo ih ugrozili i uzeli koji bod. Nadam se da će navijači prepoznati tu našu želju i svih 90 minuta biti uz nas. Ma, koliko bilo teško, a sigurno će biti. Želim da verujem da možemo zajedno do podviga – jasno je defanzivcu domaćina.

Volkov in, Škuletić out

Mada disciplinci UEFA još nisu obavestili našeg jedinog predstavnika u UEFA takmičenja o trajanju suspenzije Petra Škuletića, zbog isključenja u revanšu s Nefčijem u plej-ofu kvalifikacija za LE jasno je da prvi strelac ekipe neće biti u protokolu protiv Totenhema. Dobra je vest da se u ekipu vraća oporavljeni levi bek Vladimir Volkov, kao i da će za prvih 11 moguće konkurisati i krilni vezista Andrija Živković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari