Ivanović: Osnovao sam Udruženje humorista Srbije 1Foto: FoNet/ Aleksandar Barda

Televizijski voditelj Ivan Ivanović izjavio je danas da je osnovao Udruženje humorista Srbije (UHS), čiji predsednik je trenutno Bane Raičević, a potpredsednici Dragan Otašević i Aleksandar Perišić.

„Rešenje od Agencije za privredne registre je stiglo 5. oktobra, tako da je to zvanični datum osnivanja Udruženja humorista Srbije“, rekao je Ivanović za N1.

Osnivanju UHS prethodila je izjava predsednika Udruženja novinara Srbije (UNS) Vladimira Radomirovića  da se UNS nije oglašavao o raspravi Ivanovića i zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića, niti je to udruženje stalo u zaštitu novinara zato što je Ivanovićeva emisija humorističkog sadržaja, pa bi  samim tim trebalo da ga zaštiti Udruženje humorista.

Ivanović je istakao da je osnivanjem UHS želeo da „nešto dobro izađe iz nastupa“ predsednika UNS.

„Kao neko ko se bavi medijima, bilo mi je žao da njegov nastup ostane samo u senci te gluposti koju je izgovorio. I evo imamo udruženje koje će se, pre svega, zalagati za slobodan humor i pružanjem bilo koje vrstu zaštite za ljude koji se humorom bave“, rekao je Ivanović i ocenio da je humor „postao privredna grana u medijskom biznisu“.

Ivanović je rekao da svi ljudi koji se bave humorom – scenaristi, voditelji, karikaturisti, aforističari – sada imaju svoje udruženje „kroz koje mogu da ostvaruju svoje želje i unapređuju posao“.

Dodao je da su u načinu na koji su o njemu izveštavali neki mediji prekršeni svi kodeksi novinarstva

„Ja nisam samo voditelj ili cirkuzant, kako me ko zove, je sam državljanin Srbije i mislim da nije u redu da od medija doživljavam to što doživljavam, a da se novinari ne oglašavaju“, smatra Ivanović.

Prema njegovim rečima, prilika je da se odrede pravci u kojima će se humor razvijati u medijima i ocenio da je „humor uvek prvi na udaru u diktatorskim režimima“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari