Skoro dva sata trebalo je Ani Ivanović da preskoči prvu prepreku na Rodžers kupu u Torontu. Srpska teniserka nadigrala je u prvom kolu Slovakinju Magdalenu Ribarikovu – 2:1 (2:6, 6:3, 6:2).

Prvi set nagoveštavao je da bi ona mogla da doživi još veći debakl od prošlonedeljnog kada ju je u drugom kolu turnira u Sinsinatiju eliminisala Mađarica Melinda Cink. Ribarikova je u prvom setu realizovala tri od pet brejk lopti, a srpskoj teniserki nije ni dozvolila da uopšte dođe u priliku da joj oduzme servis. Reket kao da ni malo nije „slušao“ Anu i u prvom setu je maltene doživela debakl – 2:6. Ni drugi set Srpkinja nije započela dobro. Rezultat se lomio do 2:2, ali samo zahvaljujući tome što je i Slovakinja počela da greši. Ključni momenat odigrao se pri rezultatu 5:3, kada je ona iskoristila prvu set loptu i izjednačila na 1:1.

Tek je u trećem setu Ana Ivanović podsetila ljubitelje tenisa da na svom kontu u karijeri ima osam titula. Sa ukupnom sedam vezanih gemova, Ana je povela 4:0 i posle rutinski do kraja izvojevala pobedu. U drugoj rundi rival Ane biće Čehinja Luci Safarova, koja je u prvoj rundi nadigrala Estonku Kaju Kajepi – 2:0 (6:4, 7:6). Ivanovićeva je protiv Safarove igrala dva puta do sada i oba puta ju je pobedila.

Od srpskih predstavnica na Rodžers kupu igra još i šampionka iz Sinsinatija, Jelena Janković, koja u drugom kolu igra protiv Švajcarkinje Pati Šnider.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari