Ko je sve do sada konkurisao za nacionalnu frekvenciju? 1Foto:Pixabay/ RonPorter

Na konkurs koji je raspisalo Regulatorno telo za elektronske medije (REM) za četiri televizijske frekvencije sa nacionalnom pokrivenošću do sada su konkurisali televizije N1, Nova S, BK, Una, kao i Pink sa dva kanala.

Konkurs je otvoren do 20. juna, a učešće u trci za nacionalnu pokrivenost TV singalom ranije je za Danas najavio Srđan Milovanović, vlasnik Prve i TV B92, i to za obe televizije.

Prema saznanjima našeg lista, u trci za dobijanje nacionalne dozvole biće i kompanija Ringier, koja je odlučila da pokrene televiziju Blic.

Nacionalnu frekvenciju trenutno imaju četiri televizije: Pink, Hepi, Prva i B92, a peta frekvencija je već devet godina neraspoređena.

Televizija N1 predala je danas REM-u neophodnu dokumentaciju za podnošenje prijave na konkursu za dodelu nacionalne dozvole za emitovanje programa.

„Kao informativni prekogranični kablovski kanal, N1 postoji od 2014. godine i u srpskoj javnosti se profilisao kao televizija kojoj veruju, kao profesionalan, nezavisan i objektivan medij. To dokazuju i merenja gledanosti TVBeat-a, prema kojima je N1 u mreži u kojoj se emituje, u poslednje dve godine stalno među pet najgledanijih kanala, gledaniji i od pojedinih trenutnih televizija sa nacionalnom frekvencijom“, naveli su sa N1.

Sa televizije Nova S, koja je takođe danas konkurisala za dodelu nacionalne frekvencije su, kako su istakli u saopštenju, ubeđeni da u potpunosti ispunjavaju sve propisane uslove za dobijanje dozvole, a predloženom programskom šemom su pokazali da su u mogućnosti da celokupnoj srpskoj publici na nacionalnom nivou ponude kvalitetan, atraktivan i raznovrstan program.

Željko Mitrović, vlasnik TV Pink potvrdio je za Danas da je predao neophodnu dokumentaciju REM- u za dobijanje nacionalne frekvencije za još jednu televiziju pored TV Pink, a reč je o kablovskom kanalu „Vesti“, koji je prvobitno nazvan „Pink 3“.

Sa televizije BK TELECOM ističu da je ovo drugi put u poslednje četiri godine kako apliciraju za „svoju davno stečenu poziciju nacionalnog emitera, koja joj je nasilno i nezakonski oteta 2006. godine od strane tadašnje Vlade Srbije“, dok su sa TV UNA poručili da je na njihovu odluku da konkurišu uticao „ambiciozan produkcijski i programski plan za jesenju sezonu kao i vrhunski tim medijskih profesionalaca u svim televizijskim segmentima“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari