Iznenađenje ili ne, tek nakon četvrtog kola Agroživ Superlige svih osam timova doživelo je makar po jedan poraz. Uprkos najblaže rečeno prosečnom kvalitetu košarke, neizvesnost, u odnosu na prethodne sezone, ne izostaje.

Ono što je doskora bilo nezamislivo danas je puka realnost. Srpski velikani poput Crvene zvezde DIVA ili kragujevačkog Radničkog imaju ozbiljnih problema i veoma su ranjivi u duelima sa timovima koji su do Superlige stigli takmičeći se u domaćem šampionatu.

Pitanje je za analizu koliko su porazi Zvezde od BKK Radničkog, kao i identičan ishod u duelu kragujevačkog Radničkog sa imenjakom sa Crvenog krsta plod iznenađenja, odnosno snage ekipe koje dolaze iz nacionalnog, a ne regionalnog šampionata. Utisak je da je kvalitet klupske košarke na zabrinjavajuće niskoj lestvici. Osim Partizana, koji će se i ove sezone, bez obzira na iznenađenje u Kragujevcu, najverovatnije domoći titule u nacionalnom šampionatu, nijedan naš tim nema kvalitet za ozbiljnije učešće u evropskim takmičenjima. Poraz crveno-belih od BKK Radničkog i pobeda na mišiće u duelu sa Mega Vizurom, posledica su visoko izraženog entuzijazma rivala, ali ne i suvog kvaliteta, kao i preskromnog dometa izabranika Svetislava Pešića.

U čitavoj ligi ne može se pronaći kompletan domaći igrač na mestu beka ili krila (izuzev sada već iskusnog tandema Hemofarma Jeremić – Bakić). Najtalentovaniji momci kubure sa osnovnim elementima, a o individualnoj tehnici da i ne govorimo. Na prste jedne ruke mogu se nabrojati pristojni bekovi, a nijedan od njih ne može se pohvaliti standardno dobrim skok-šutem. Zaista bi vest bila kada bi pojedinci poput Milutinovića, Nedovića, Sinoveca, Nešovića, Jaramaza, Milosavljevića, Čakarevića, pa čak uprkos mladosti i Krstića, Dangubića, Cvetkovića, napredovali do te mere da budu u stanju da sami iskreiraju poziciju za šut ili da pokažu preciznost sa distance iz punog trka ili preko ruke, nakon izlaska iz blokada.

Liga će u nastavku sigurno biti zanimljiva. Veći broj timova boriće se za jedno od tri mesta koje sledeće sezone vode na Jadran, ali je pitanje šampiona već sada najverovatnije rešeno.

Pešić plaća zbog „dugačkog jezika“

Košarkaška liga Srbije kaznila je trenera Crvene zvezde DIVA zbog izjava u medijima i komentarisanja suđenja. Predrag Bojić, direktor Agroživ Košarkaške lige Srbije, doneo je odluku da trener crveno-belih Svetislav Pešić bude kažnjen sa 100.000 dinara, na osnovu Propozicija takmičenja. Sankciju u iznosu od 30.000 dinara platiće i Partizan mt:s zato što se njihov igrač nije pojavio na obaveznoj konferenciji za novinare.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari