Koliko stvarno ima lekara u Srbiji i koliko su pacijenti diskriminisani zbog toga što se nisu spojili državno i privatno zdravstvo?

Ostavite komentar


  1. Zdravstvo i obrazovanje su nam ne na nuli vec u dubokom minusu a tek sudstvo, lokalne uprave i ustanove….

  2. 1. Zasto bi samo lekarima bio zabranjen privatni posao?
    2. Veoma lako može privatni sektor da se integrise u pio fond i to tako sto bi u prelaznom periodu ( 2-5 godina) državni sistem bio subvencionisan , a potom bi bio plaćen po pregledu kao i privatni sektor. Prakticno bi lekari privatizovali bolnice i domove zdravlja .
    3. Izuzetci su oni lekari koji losije rade u drzavnom nego u privatnom sistemu, tako da je ružno pričati da su svi lekari korumpirani i da imaju konflikt interesa.
    4. Ukoliko bi se zabranilo lekarima da imaju dopunski rad državni sistem bi kolabirao zato sto bi svi prešli 100% u privatnike .

  3. Da se ja pitam ukinuo bih drzavno zdravstvo i sve bolnice bih dao u zakup privatnicima,i to za 1 dinar.Tad ne bi bilo korupcije kod doktora koji sad rade u drzavnoj praksi pre podne a kod privatnika posle podne.Tad bi sve funkcionisalo kao i do sad kod privatnih bolnica.

  4. Odes u drzavnu instituciju kod dr.on te posalje kod njega u privatnu kliniku,tamo ti naplati od devet do dvanest hiljade dinara i opet te vrati u drzavnu i tu dolazis do osobe koja ti kaze da ta intervencija kosta toliko i toliko,mora za dr,za anesteziologa,za posreddnoka itd.I gde smo,nigde.Korupcija cveta,zar ne moze da se resi kao sto se resilo sa privatnim apotekama gde se lekovi uzimaju na recepr pa fond refundira.Ocigledno da je dr. mafija mnogo jaka.I lecice se u buducnosti samo oni koji imaju novac sko ovako ostane.

  5. Ovo je sramota za zdravstvo nesmes nista da ih pitas ja sam izgubila oko posto nema trmina kod oftamologa moja majka ceka godinu i vise dana za ugradnju pejsmekera i kozna koliko ce jos da ceka ja sam pisala predsednistvu i pitala kome da se obratim ovo je sramota

  6. Kako lekar sa licencom moze biti nezaposlen? Ako vec ima licencu, nek otvori ordinaciju i nek radi. Ista stvar je sa zubarima, advokatima itd.

  7. Da li ministarstvo MOŽDA planira da poveća broj lekara u Sremu ili ćemo da skapavamo i mi i pacijenti?

  8. @Mirko, da li uopste imate ideju o tome sta vam sve treba i koliko vam novca treba da bi otvorili ordinaciju? Uz to morate biti spremni da budete 1-3 na nuli! Naravno, ordinaciju ne moze da otvori tek diplomirani doktor. Ko bi i zasto isao kod njega? Mora biti specijalista. E pa takvi nisu nezaposleni!

Ostavite komentar


Društvo

REM prikriva kršenje zakona provladinih propagandista: Skoro pet meseci regulator ne objavljuje izborni monitoring Pinka, Hepija, Prve i B92 9

REM prikriva kršenje zakona provladinih propagandista: Skoro pet meseci regulator ne objavljuje izborni monitoring Pinka, Hepija, Prve i B92

Uveliko se približavaju novi lokalni izbori, u Beogradu i ponovljeni, a Regulatorno telo za elektronske medije (REM), zaduženo da prati da li televizije, one na nacionalnim frekvencijama ali i kablu, daju jednak prostor različitim kandidatima i listama u predizbornoj kampanji, još nije objavilo ceo izveštaj monitoringa iz decembra 2023. godine.

Naslovna strana

Naslovna strana za 11. i 12. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Andrej Josifovski Pijanista, arhitekta i vizuelni umetnik

Danas čitam danas, da se ne bih osvrtao sutra.