Iako košarkašima Srbije vreme na bazičnim pripremama u Kranjskoj Gori protiče kao da čekaju Godoa, sve zanimljiviji treninzi sa loptom pomažu im da zaborave na datum kada će se privremeno vratiti u Beograd.

Kranjska Gora će biti domaćin izabranicima Dušana Ivkovića sve do nedelje, kada bi trebalo da se presele u Rogašku Slatinu u kojoj će boraviti do 1. avgusta, odnosno do prvog turnira u Celju u okviru priprema za Evropsko prvenstvo u Sloveniji od 4. do 22. septembra. S obzirom na to da su igrači u Kranjskoj Gori prebrodili najteži deo, svi se slažu u oceni da u ovom trenutku mnogo lakše dišu.

– Zaista svakodnevno radimo veoma jako i naporno. Niko se ne štedi, tako da na treninzima sve pršti. Počeli smo sa radom pre svih, jer želimo da budemo najspremnija ekipa na šampionatu u Sloveniji – uverava Vladimir Štimac.

Najbolji srpski igrači u Kranjskoj Gori imaju idealne uslove za rad. U odnosu na Beograd u kojem poslednjih dana od vrućine i asfalt gori, u Sloveniji je na osnovu temperature tek nagoveštaj leta.

– Boravak u Kranjskoj Gori zamišljen je kao najzahtevniji deo priprema, međutim verujem da je najteži deo posla već iza nas. Sve više se bavimo košarkom, uigravamo se, razrađujemo taktiku, uvežbavamo napadačke akcije. Najmlađi su doneli novu energiju, često prednjače u radu i prosto teraju ostale da prate njihov ritam. Uskoro nas očekuju prve pripremne utakmice i verujem da će se jasno videti šta smo uradili u Kranjskoj Gori – zaključio je srpski centar.

„Trofej Beograda“ 10. avgusta

Po povratku iz Slovenije, reprezentativce Srbije očekuje turnir „Trofej Beograda“ 10. i 11. avgusta u Kombank areni. Ivkovićevi puleni sastaće se prvo sa Ukrajinom (21.00), a sutradan će u zavisnosti od rezultata odigrati meč za prvo ili treće mesto sa protivnikom iz duela Turske i Slovenije. Srbiju 12. avgusta očekuje meč sa Rusijom, takođe u Kombank areni (21.00).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari