Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i deca iz vrtića PU „Radosno detinjstvo“ okitili su jelku sa busenom koja je postavljena na Trgu slobode. Jelku je postavilo JKP „Gradsko zelenilo“ kako bi prednovogodišnja atmosfera u Novom Sadu bila još svečanija i lepša, sa namerom da javno kićenje jelke sa gradonačelnikom preraste u tradiciju.


– Velika mi je čast što danas imam priliku da zajedno sa našom decom iz PU „Radosno detinjstvo“ okitim jelku u centru grada. Ovo je jedan od najlepših događaja u ovoj godini, jer uživajući u druženju sa najmlađim Novosađanima možemo izbliza da se divimo njihovim poduhvatima i rukotvorinama – lepim i maštovitim ukrasima koje su pravili za ovu priliku. Ovde smo da na jedan lep način, prilagođen današnjem vremenu, skromno i simbolično najavimo praznične dane koje su pred nama i sugrađanima poželimo sve najbolje u narednoj godini – rekao Vučević. On je naveo i da će Grad, kao osnivač, nastaviti da pruža podršku „Radosnom detinjstvu“ i da ulaže sve napore da se u toj ustanovi uspostavi stabilnost, kako bi najmlađi Novosađani imali maksimalno kvalitetne uslove za bezbrižno i srećno detinjstvo.

Za ukrašavanje jelke visoke sedam metara, postavljene u strogom centru grada, pobrinuli su se mališani iz više novosadskih vrtića. Oni su zajedno sa svojim vaspitačima napravili ukrase sa motivima Novog Sada i postavili ih na grane novogodišnjeg drveta u društvu tri Deda Mraza.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari