Pedesetak izložbi, predstava, performansa i koncerata na 32 lokacije u Nišu posetilo je oko 30.000 građana, procenili su gradska opština Medijana i Narodni muzej, koji su organizatori šeste Noći muzeja u ovom gradu.


Prema prvim procenama, najviše Nišlija posetilo je zatvorenu Davidovu ulicu, ispred Sinagoge, gde je od 19 do 22 časa, kroz prigodnu Promenadu, odnosno scenografiju, kostime i atmosferu, oživljen „gospodski i građanski Niš iz vremena Stevana Sremca“. Takođe, masovno interesovanje građana izazvala je i zatvorena Prvomajska ulica, u kojoj su mladi slikari, grafičari, dizajneri i muzičari Umetničke škole Niš izveli zanimljiv multimedijalni program. Gosti mladih Nišlija bile su njihove kolege iz Umetničkog sveučilišta iz Sofije.

Nišlije su u redovima „defilovale“ i kroz Narodnu biblioteku, univerzitetsku biblioteku „Nikola Tesla“, Istorijski arhiv, Galeriju DIN Filip Moris, kao i kroz sve lokacije u prostoru niške tvrđave – Galeriju 77, izložbeni prostor u tvrđavi, Istorijski arhiv i slikarska ateljea. Veliko interesovanje izazvali su scenski spektakl ispred Narodnog pozorišta, Šekspirova noć – kreativna noć, drugi performanski, ali i muzički koncerti na više mesta u gradu. Bile su dobro posećene i sve druge manifestacije, kao i spomenici Logor na Crvenom krstu i Ćele kula.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari