Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Rad sa 1:0 u poslednjem meču 12. kola Jelen Superlige i tako posle dužeg vremena izbili na drugu poziciju na tabeli. Crveno-beli nisu briljirali na Vračaru, gde je meč odigran jer je proglašen za visokorizični, ali su osvojili važne bodove pred dvonedeljnu pauzu zbog obaveza reprezentacija.

Rad – Crvena zvezda 0:1 (0:1)

Strelac: Milijaš 10. Stadion: Obilića. Gledalaca: 2.500. Sudija:Milenko Vukadinović. Žuti kartoni: Antić, Adamović, Raspopović, Ćirković, Luković (Rad), Mijailović, Ninković, Gogić (Crvena zvezda).

Rad: Kljajić, Milošević, Vitas, Ćirković, Antić, Raspopović, Stanojević (od 90. Maraš), Luković, Pavlović (od 68. Mihajlović), Adamović (od 46. Pršo), Đurđević.

Crvena zvezda: Bajković, Vešović (od 84. Milunović), Krneta, Arauho, Mijailović, Gogić, Mirić (od 81. Petković), Milijaš, Ninković, Mrđa (od 75. Savićević), Dauda.

Ekipa Slaviše Stojanovića bez suspendovanih Lazića i Pečnika i povređenog Kovačevića, a prvi put od starta sa Mirićem, od početka meča najavila je da je na Vračar došla po sva tri boda. Mrđa je pripretio već u prvom minutu kada se oslobodio Antića, ali iz mrtvog ugla nije mogao ozbiljnije da ugrozi Kljajića. Samo dva minuta kasnije, golman Rada je zaustavio udarac Daude sa dvadesetak metara, a odbijenu loptu Mirić je poslao u spoljni deo mreže. Ipak, Kljajić nije imao rešenje za šut Nenada Milijaša iz slobodnog udarca u desetom minutu. Kapiten Zvezde je sa 18 metara gađao golmanov ugao, a loše reakcije Kljajića i živog zida domaćih značajno su pomogle da crveno-beli povedu. Rad je mogao da uzvrati u 17. minutu, ali je Đurđević dobar prodor završio nepreciznim udarcem. Napadač „građevinara je u finišu prvog poluvremena (43) pokušao da pronađe Pavlovića, ali je lopta bila za nijansu brža pa se na odmor otišlo sa minimalnom prednošću gostiju.

Rad je i na početku nastavka bio konkretniji, a Zvezda je ponovo pretila iz slobodnog udarca, ali je Milijaš bio za malo neprecizan (55). Tri minuta kasnije Zvezda je mogla da obezbedi pobedu, ali je Kljajić odbranio udarac Mrđe iz jedanaesterca. Najstrožoj kazni prethodio je start Raspopovića nad napadačem gostiju. Borba se tek tada rasplamsala pa je Ninković u jednom duelu od Stanojevića dobio udarac laktom u lice, a ubrzo je i Mirić tražio pomoć lekara. Kada su se strasti smirile na jednoj strani probao je Milijaš (73), a na drugoj Mihajlović (74), ali nije bilo potrebe da golmani reaguju. Poslednju priliku za crveno-bele propustio je Savićević (84) kada je nakon dodavanja Ninkovića bio sebičan i nepreciznim udarcem završio odličnu akciju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari