Pet novih restorana na Mišlenovom vodiču za Beograd 1foto EPA/ETIENNE LAURENT

Na Mišlenovom vodiču za Beograd dodato je pet novih restorana, čime je ukupan broj preporučenih objekata porastao na 25.

Dodeljen je novi “Bib Gurmon” za visokokvalitetnu kuhinju po atraktivnim cenama, navodi se u saopštenju povodom najnovijeg, petog izdanja Mišlenovog vodiča za Beograd od 2021. godine.

„Novo izdanje Mišlenovog vodiča za Beograd prepoznaje izuzetan napredak i doslednost na kulinarskoj sceni zemlje. Ponosni smo što nastavljamo da podržavamo lokalne šefove kuhinja i ugostitelje koji pomažu u oblikovanju kulinarskog ugleda Beograd i uzdižu njenu poziciju na međunarodnoj sceni“, rekao je Gvendal Pulenek, međunarodni direktor Mišlenovog vodiča.

Novi „Bib Gurmon“ restoran Bela Reka nalazi se u Novom Beogradu. Kako se navodi, ističe se po svojoj tradicionalnoj i bogatoj trpezi sa vrhunskim izborom mesa i sireva i svojim bliskim vezama sa dobavljačima, pri čemu takođe poseduju sopstvenu farmu.

Istom nagradom i dalje su ovenčani restorani Istok i Iva New Balkan Cuisine.

Na vrhu izbora Mišlenovih inspektora ostaju dva restorana sa po jednom Mišlen zvezdicom, oba takođe nagrađena u prethodnom izdanju – Langouste i Fleur de Sel.

U izbor je dodato 5 novih odabranih restorana:

Suvenir: Smešten van centra grada, na splavu na novobeogradskoj obali Save, svojom bezvremenskom atmosferom inspiriše vas da uživate u jednostavnim, tradicionalnim i podjednako primamljivim jelima kao što su grilovani škampi ili jadranska sipa sa krompirom. Prekrasne trpezarijske sale i profesionalna usluga dodatno poboljšavaju utisak.

Prime: Sa svojim svetlim i elegantnim prostorom u hotelu Kraun Plaza, on kao da vodi sopstveni život, nudeći visokokvalitetnu, pretežno mediteransku kuhinju inspirisanu italijanskim iskustvom svog šefa kuhinje: sveža pasta je neosporivo njihov specijalitet.

Puter: svojim imenom iskazuje svoje kulinarske namere, a inspiraciju crpi kako iz francuske kuhinje, koja je ovde ključni sastojak, tako i iz domaće, srpske, koja ima podjednako važnu ulogu. Moderni bistro koji služi jela zasnovana na tradicionalnim, ponekad sporim, metodama kuvanja, sa prezentacijom koja ostavlja vrhunski estetski utisak.

S5 by Angie: ovaj restoran vodi mlada i ambiciozna šefica kuhinje koja je ovde radila i ranije. Anđela Risimić dodaje sopstveni stil karakterističnom italijanskom šarmu restorana, koji je formirala raznim iskustvima u inostranstvu, uključujući Italiju i druge evropske zemlje, pri čemu su ravioli sa zečetinom i sosom od pečuraka savršen primer njihovog toplog menija.

Restoran 27: Svaki aspekt njihove ponude: hrana, usluga i ambijent, osmišljeni su tako da užitak gosta odaje utisak suštine njihovih namera. Bonton nije jedino što je upadljivo, već je učinjeno apsolutno sve kako bi se gosti osećali ugodno. Restoran nudi kolekciju ličnih recepata koji ciljaju na klasične ukuse uz veoma maštovitu izvedbu. Inspirisani su Srbijom, očigledno zbog porekla mnogih sastojaka, ali i Italijom i mediteranskom kuhinjom uopšte.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari