MUP: Pretnje Vesni Mališić dokaz da treba ukinuti anonimnost na internetu

Ostavite komentar


  1. Izgleda da ovi napredni pokušavaju da uprizore paljenje digitalnog Fejsbuk Rajhstaga.

    1. I što je najgore, nema nikog da ih spreči ni u tome ni u čemu drugom što nameravaju i što nam već uveliko rade…

      1. Narod cuti i nabio glavu u kiblu. A opizicija…Pa poglavnik bolju nije mogo ni da pozeli!!

  2. Da li će i službenici BIE,kao i botovi,opštinski ,prosvetni radnici,radnici državnih preduzeća i uprave,članovi stranke…..biti sa punim imenom i prezimenom?Divno,da znamo tačno ko šta misli i da se napravi baza podataka.

    1. Apsolutno se slazem. Takodje misim da je super korisno da se ovaj smeli predlog oko ukidanja anonimnosti iskomunicira sa Googloom i Facebookom, a i kao sledeci korak da se razmisli o vracanju inkvizicije….Torkemada is back!

  3. Mali ali jelte znacajan korak u pravcu Kine i Severne Koreje.
    Uzgred neka pocnu tako sto ce ukinuti anonimnost ugovora sa Fijatom i Kinezima i ostalim mutnim ugovorima koje je potpisala vlast. Kad je bal nek nije maskenbal..

    1. Cena respiratora, testova, opreme, air srbije je dzavna tajna a ustavna prava gradjana na slobodno izrazavanje treba ukinuti.
      Logika sns.

  4. Ako inicijativa vulina ima osnova, onda je jadan naš MUP. Ako se mora ukinuti anonimnost, zaboga u 21 veku, onda gde su informatičari mup-a. Postoje li oni?Razumem da se vulin ne razume, ali mup…

    1. Radio sam u MUP-u, u Direkciji i bolje je da ostane nepoznato kakve stručnjaci rade u VTK.

  5. ma kavi samo da se ukine Anonimnost na internetu nego da se salje automatski kkopija svega poslatog i napisanoj direktno policiji >>>> JAVNO KAZEM navijam da ova drzava propadne

  6. Ha, ha, pa zar Abu Ćirjak, Gangulin saborac u buljenju u pod u Hit Šitu? A ne znam šta znači ta “anonimnost“ na mreži kad je svako ko je ovim putem pretio Velikom Vođi završio u zatvoru…

  7. Mislim da je to sve igra vladajuce stranke i njihovog predsednika, da bi narod rekao i treba ukinuti anonimnost. Mislim da ne treba ukinuti a vlast uvjek ima nacin preko operatera da pronadje ko preti. Sa ovim vlast pokusava i ono malo ljudi sto se usudjuje da pise istinu i ono sta ih muci

  8. Ne postoji „na internetu“. Postoje kompjuteri, obično izvan teritorije Srbije, van jurisdikcije Vulina, na kojima se vrte programi koji nešto što napiše korisnik iz Srbije prosledi nekim korisnicima iz Srbije. Anonimnost korisnika ili ne, to je odluka vlasnika tih kompjutera tamo negde.

  9. Ne postoji anonimnost na internetu. To je takoreci nemoguce ako iza vas ne stoji neka drzava. Bez problema moze da se nadje ko je uputio pretnje.

    1. Ma njih interesuje uvodjenje cenzure Interneta, gde oni mogu da nateraju kompanije poput Tvitera i Fejsbuka da traze licne podatke prilikom registracije naloga. Nisu ni svesni svog lupetanja. Kome se ne svidja neka od drustvenih mreza – ugasi nalog i raus.

  10. Koliko moras biti glup da ne shvatis da se nalog na Tviteru moze registrovati u bilo kojoj normalnoj zemlji i da se pretnje mogu slati bilo gde, bez obzira na debislki zakon koji predlazete. Vi bi hteli cenzuru, po ugledu na svekremaljskog populistu koji je svoju zemlju vec pretvorio u macije jebaliste.

  11. Od onih koji od psihijatrijskih bolnica traze spiskove bolesnika (koje im naravno ne daju) se drugo ne moze ni ocekivati. Samo sto su to gluposti, i ne znam ko je njih to slagao da su takve stvari uopste izvodljive. Sta ima nameru da radi neki tamo vulin ili slican ako neko otvori npr nalog na gmail illi na fejsbuku ili bilo gde „pera perić“ i kako će oni to sprečiti. Pacijenata li, neverovatno.

    A ovaj nalog jeste abuov, to sam još juče napisao, jer abu to i ne krije.

  12. „MUP je dodao da je to još jedan pokazatelj zašto je inicijativa ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina za ukidanje anonimnosti na društvenim mrežama „opravdana i potrebna“.
    Slatko sam se nasmejao…
    Prvo, ako iko misli da postoji stvarna anonimnost na internetu za obične korisnike, taj je naivan.
    Drugo, samim tim, vrlo je lako ući u trag, posebno ako su u pitanju društvene mreže.
    Treće, ja ne mogu da verujem da je neko, sa iole zdrave pameti iz MUP-a mogao da potpiše ovo i ovakvo saopštenje!
    Četvrto, baš me interesuje kako su to gospodin ministar i bratija iz MUP-a zamislili da odrade, odnosno kako su oni tu „obaveznu registraciju“ zamislili? Baš me živo interesuje!
    Samo se brukaju ovakvim inicijativama i idejama.
    Izem ti MUP i bezbednosne službe ako im je ovako nešto uopšte i palo na pamet…
    Normalne zemlje lepo nadziru svoje, a i sve njima interesantne gradjanje bilo gde u svetu i neprave budale od sebe ovakvim nebulozama.

  13. Anonimni internet je jutros potvrdio vest da se oni zalažu za javnost rada MUPa i BIE, i da treba ukinuti komentare ministra, za koji kažu da su provalili u roku od 82 sekunde sa kog mesta su slate takve inicijative, te da oni mogu mirno da spavaju, jer „mi bdijemo nad vama“.
    Naravno da su i ovom prilikom prodiskutovali vest o novim pritiscima SAD prema srcu Srbije i RS BiH i tom prilikom izrazili punu solidarnost prema pripemi za prijem Nobelove nagrade za mir, kao i o najvećem demokrati u Evropi.

  14. Tako treba, MUP Srbije i drug Julin da preuzmu sve platforme od Facebooka do Tik toka pa da nas bog vidi.

  15. Nesposobni da nađu nekoga ko je nešto uradio na internetu? Verovatno im je VPN nepremostiva prepreka…

  16. Samo nesrećniku Ćirjakoviću ukinuti Tviter.
    Taj je internet Jutka već dugo.
    Nije taj čitav.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Danica Vučenić, novinarka

Danas volim jer je nepoverljiv prema političarima i preispituje i sumnja u svaku informaciju.