Novi prelazni rok, ista saga o odlasku Radosava Petrovića. Na stupcima domaće i još više strane štampe klubovi se maltene otimaju o zadnjeg veznog Partizana, a jedini standardni A reprezentativac crno-belih na Pohorju odrađuje svoje četvrte letnje pripreme sa srpskim šampionom.


– Nekada sam se opterećivao takvim pričama, sada više ne. Nemam problem s tim. Uostalom, o mom odlasku više pišu inostrani mediji, što može samo da mi laska. Znači da me ljudi preko znaju i cene – počinje priču dvadesetdvogodišnji momak s Uba, čije su igre za klub i „orlove“ već neko vreme na skeneru mnogih evropskih timova, pa i onih iz „top pet“ kontinentalnih liga.

Pa, ipak, nikako da razduži opremu „parnog valjka“. Njegov direktni konkurent za mesto u prvih jedanaest Ljubomir Fejsa učinio je to već u prvom prelaznom roku posle jednogodišnje pauze zbog teške povrede, a osvajač svih Partizanovih trofeja od 2008. na ovamo, strelac odlučujućeg gola u večitom derbiju koji je pretprošlog proleća prelomio prvaka, fudbaler s najpozitivnijim skorom u duelima sa Crvenom zvezdom, džoker prethodnog i sadašnjeg selektora Srbije, učesnik Lige šampiona i Svetskog prvenstva 2010. još nije dobio priliku da negde drugde skupo naplati znanje.

– Nije da me niko neće. Recimo, pouzdano znam da su prošle godine neki klubovi nudili pet i šest miliona evra, ali ih je Partizan glatko odbio. I ovog leta se pripremam kao da ću još jednu sezonu ostati u Partizanu, ali ne isključujem opciju odlaska. U Srbiji sam postigao sve što sam mogao, smatram da mi je vreme da se oprobam u nekoj jačoj ligi, međutim ne bih pošto-poto iz Humske. Neću ništa izgubiti ako ne dođe do transfera.

Kada igrač takvih preporuka toliko dugo ne može da se proda onda se postavlja (i) pitanje sposobnosti njegovog menadžera.

– Ne bih tražio krivca. Jednostavno, još se nije desilo da se slože sve kockice i sve tri strane budu zadovoljne. Biće prilika, doći će i taj dan. Ne žurim iz Partizana, mada sam u vreme nedavne turneje s reprezentacijom, s interneta, saznao da me je klub stavio na transfer listu. Bilo mi je čudno i smešno, nisam poverovao u vest, a direktor Krstajić mi je objasnio da se radi o pogrešnoj novinarskoj interpretaciji. Nisam, istina, kasnije video da je to negde javno demantovao, ali verujem mu kada mi kaže da se na mene najozbiljnije računa.

Ako ostane u Humskoj, Petrović će se za poziciju kvaritelja igre nadmetati s Kamarom, Brašancem, novajlijama Markovićem i Rankovićem. Iako ima duži staž i više starih zasluga od svih, Raća ne računa na privilegovan status.

– U klubu kakav je Partizan ne postoje stare zasluge i kompromisi, ovde i posle dva poraza „lete glave“. Nikome nije zagarantovano mesto, svi moramo da se izborimo za njega – jasno je visokom vezisti, sporijem od ostalih, ali izuzetnog pregleda igre, fine tehnike i dobrog šuta s distance.

Klinci – Partizanovo blago

Velika je gužva na Partizanovim pripremama. Na Pohorju trenira 30-ak igrača, od kojih su čak šesnaestorica pojačanja, prekomandovana iz omladinskog pogona ili na probi. Petrović ne vidi nikakav problem u tome, i sam je kaže zatekao sličnu situaciju kada je došao u Humsku, a za par momaka veruje da će se brzo nametnuti.

– Marković, naš mali Pedro, Ninković i Aksentijević su blago Partizana. I pre sam znao koliko su dobri, ali oduševljen sam kako su se opustili već na prvoj test utakmici s Rabotničkim. Oni su naša budućnost – hvali još maloletne saigrače.

Artmedija menja Arsenal

Promenjen je protivnik u poslednjem test meču u Sloveniji. Umesto s Arsenalom iz Kijeva, crno-beli će 2. jula igrati s Artmedijom. Navijači našeg prvaka po zlu pamte slovačku ekipu, jer ga je u sezoni 2005/06 saplela na poslednjem stepeniku pre ulaza u Ligu šampiona, pa iako u ovoj fazi rada rezultat nije u prvom planu, sadašnja generacija ima priliku da se revanšira za taj neuspeh. Traži se i slovenački prvoligaš ili drugoligaš za test u ponedeljak, kada bi šansu trebalo da dobiju igrači s manjom minutažom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari