Većina američkih košarkaša crveno-beli dres doživljavala je kao vid lične promocije i što bolje prilike za naredni angažman u nekom finansijski izdašnijem klubu. Ovosezonska pojačanja „preko bare“ razlikuju se od svojih prethodnika po tome što su želju za afirmacijom uspeli da utope u bogatu tradiciju tima sa Malog Kalemegdana i da tako „naparfemisani“ prosto zrače na svakom meču Crvene zvezde, naročito na onima pred navijačima u Pioniru.

Zvezdin niz od šest vezanih pobeda biće u sredu (19.30, B 92) u okviru 3. kola Evrokupa na ozbiljnom testu izdržljivosti. U Beograd dolazi Sasari, najprijatnije iznenađenje u italijanskom šampionatu i tim koji veoma dobro igra na gostujućem terenu. Biće to prilika da Zvezdini Amerikanci pod istom dozom adrenalina uvere sve u hali da crveno-bele nijanse za njih imaju isti značaj kao i za domaće košarkaše vaspitane u duhu Zvezdine slavne tradicije.

– Ovde uvek igram sa puno emocija. Možda neki misle da sam lud, ali ja ne umem da igram drugačije pred ovakvim navijačima. Obožavam ih – nije ostao imun američki centar na način podrške u Pioniru.

Pristalice Zvezde biće veoma važan faktor u duelu sa Sasarijem. Kao i većina italijanskih ekipa i tim iz istoimenog grada na Sardiniji kuburi sa klasičnim centrima, tako da igru uglavnom bazira na spoljnoj liniji. Lider je dobro poznato ime u evropskim okvirima Marvis Torton, koji je ujedno i najbolji strelac ekipe. Crveno-beli posebnu pažnju moraju da obrate na bekovski tandem Drejk i Trejvis Dajner. U pitanju su prekaljeni američki igrači, od kojih Trejvis ima pristojno iskustvo igranja u NBA ligi. On je zadužen za organizaciju igre, mada je i solidan strelac, dok je Drejk vrlo dobar šuter koji prosečno na mečevima beleži nekih petnaestak poena. Sasari igra dosta brzo sa pristojnim brojem kontranapada. Imaju adekvatnu širinu u napadu, a značajan doprinos daje i poljski reprezentativac Mihal Ignerski sa pozicije krilnog centra. Veoma je iskusan, solidan je šuter, fizički jak, a takođe ume da odigra i leđima. Pod samim košem ističe se Toni Ejsli, koji nije centar, ali je veoma pokretljiv i najbolji je skakač u ekipi.

– Treba održati dobru formu igrača. Nastavak serije pobeda je izazov za nas, ali to smo i hteli ove sezone. Imamo veliki broj iskusnih igrača koji znaju kako se igra u ritmu sreda-subota – naveo je Vlada Vukoičić.

Karte i na Marakani

S obzirom na to da će fudbaleri Crvene zvezde takođe u sredu ugostiti OFK Beograd u nacionalnom Kupu (16.00), uprava košarkaškog kluba odlučila je da karte za meč sa Sasarijem budu puštene u prodaju upravo na našem najvećem stadionu. Ulaznice će se prodavati u utorak 20. novembra od 11 do 16 sati, kao i u sredu 21. novembra od 10 do 16 sati. Karte će se na dan utakmice prodavati i na blagajni Pionira od 13 sati pa sve do početka meča. Cene ulaznica su nepromenjene i za tribine koštaju 300 dinara, parter 500, plavu i belu ložu 700, a za VIP ložu 1000 dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari