Sve tri opozicione stranke Liga socijaldemokrata Vojvodine, Demokratska stranka i Srpska radikalna stranka, zajednički su zatražile današnju sednicu Skupštine grada (10.00) na kojoj bi se analizirao predlog zaključka o obrazovanju radne grupe za sagledavanje činjeničnog i pravnog stanja u preduzeću nakon izveštaja državnog revizora o poslovanju u 2013. godini, kao i utvrđivanju odgovornosti i razrešenju direktora JKP „Informatika“ Dejana Čelara.

Kako se navodi u zajedničkom saopštenju DS-a i LSV-a, činjenica da je Državna revizorska agencija analizirala, ustanovila i iznela brojne nepravilnosti u oblasti poslovanja JKP „Informatika“, “samo su kap u čaši i još jedan dokaz bahatog i kriminalnog poslovanja na koje sve tri stranke opozicije odavno ukazuju.”

– Građanima i građankama Novog Sada je dobro poznato šta su Treća Srbija, njeni funkcioneri i njihova familija uradili od JKP „Informatika“. Partijsko zapošljavanje, doslovno bacanje novca na reprezentaciju, izradu fejsbuk stranice, abnormalna potrošnja goriva, nametanje drugog osiguranja umesto novosadskog DDOR-a, mobing po partijskoj osnovi i finansiranje albuma pojedinih umetnika, samo su neki od detalja njihove radne liste. U međuvremenu, građanima na vrata stižu sudski izvršitelji koje JKP „Informatika“ takođe neravnopravno bira, dok se direktor ovog preduzeća sve češće spominje kao kupac raznih medija – stoji u saopštenju.

Kako se dalje navodi, ukoliko Skupština grada danas ne prihvati predlog za utvrđivanje činjenica o lošem poslovanju ovog preduzeća, ne smeni Dejana Čelara i ne zaustavi razaranje JKP „Informatika“ od strane Treće Srbije, DS i LSV će smatrati da gradska vlast podržava takvo poslovanje i deli odgovornost za svu štetu koja se nanosi ovom gradskom preduzeću i Novom Sadu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari