Petar Petković: Međunarodna zajednica da ohladi usijane glave u Prištini 1Petar Petković Foto: FoNet/ Božana Pavlica

„Provokacije i demonstracije sile Prištine na severu Кosova i Metohije i danas se nastavljaju, ovog puta uspostavljanjem nelegalnih prištinskih patrola na jezeru Gazivode, što je apsolitno suprotno Briselskom sporazumu“, saopštio je direktor Kancelarije za KiM Petar Petković.

„Besmisleno paradiranje prištinskih „specijalaca“ sa dugim cevima na gliserima je najogoljenija provokacija uperena ka Srbima iz Ibarskog Кolašina, s obzirom da je reč o jezeru koje se nalazi na teritoriji opštine Zubin Potok“, istaknuto je u Petkovićevom saopštenju.

Prema njegovim navodima, „neodgovorna i ratnohuškačka Кurtijeva klika provocira Srbe na severu Кosova i Metohije“ u trenutku kada, kada, kako kaže, Beograd, u nastojanju da sačuva mir i stabilnost u regionu, čini sve da ublaži nespokoj našeg naroda u pokrajini.

Petković dodaje da ovakve demonstracije sile „samo potvrđuju da je nespokoj Srba na Кosovu i Metohiji opravdan i da je nužno da međunarodna zajednica hitno izvrši pritisak i ohladi usijane glave u Prištini“.

„Podsećam gospodina Dželjalja Svečlju, koji se danas hvali nečim što nikada neće biti njegovo, da svi pokušaji uzurpacije jezera i privatnih poseda na severu, gde se grade nelegalne baze ROSU policije, neće pomoći Prištini u njenoj krajnjoj nameri da nasilno zauzme sever. To se sigurno neće desiti“, zaključio je Petković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari