U Niškoj Banji danas i sutra, 18. i 19. januara, biće održana šesta Pihtijada. Već tradicionalna manifestacija ove godine okupiće učesnike iz Niške Banje, Čukljenika, Jelašnice, Gornje i Donje Studene, Vlasotinca, Svrljiga i Knjaževca, a oni će pihtije spremiti u ukupno deset kazana.


Organizatori Pihtijade pozvali su sve zainteresovane građane da dođu na centralno banjsko šetalište i probaju pihtije, ali i nauče kako se one pripremaju. U Niškoj Baji se veruju da će Pihtijadu posetiti i gosti Evropskog prvenstva u rukometu, pošto je ovo, kako kažu, idealna prilika da se dobro zabave i upoznaju specijalitete i običaje iz ovog kraja.

Organizatori Pihtijade su Turističko društvo Niške Banje, Kulturni centar Jelašnica, Udruženje žena Srce, Udruženje Kruna i gradska opština Niška Banja, koja je i glavni pokrovitelj manifestacije. Pihtije će biti pripremane od proizvoda mesare Mak internacional, a manifestaciju će pomoći i kulturno-umetnička društva Niška Banja, Studena i Nikola Tesla koja će izvesti prigodan program.

Krčka se, igra se

Pihtijada počinje danas u 10 časova paljenjem kazana i predstavljanjem učesnika. U 11,30 je degustacija vruće rakije, a tačno u podne svečano otvaranje manifestacije, nakon čega sledi kulturno-umetnički program. U 13,30 je muzičko-igrački program „Krčka se krčka, igra se igra“, u kojem će moći da zaigraju i posetioci. Od 18 časova počinje druženje sa učesnicima. U četvrtak 19. januara u 13 časova je program „Šta smo uradili to nudimo“, u okviru kojeg će se odvijati žiriranje, proglašenje pobednika i zabavni deo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari