Gospođa ministarka travestija 1

slika prva

DRŽAVA

Beograd, Nemanjina 11 puna Vlade Republike Srbije. Gungula. Ne zna se ko duži koji resor a ko ovog puta pauzira. Vreva. Harmonika. Selak poveo kolo.

Desno od harmonikaša je triput osveštani Zavetni kabinet Gospođe Ministarke za brigu o porodici sa sve osveštanim šefom kabineta i ostalim osobljem. Kabinet je ukusno ukrašen ikonama, ocilima i tabarkom. Tu su još i Nacionalni i Državni interes đuture, tronožac i kilo pečenja, a ispred cele ikebane je Branik Otadžbine i Simo Spasić.

Ispred Zavetnog kabineta aranžirano je jedno ljupko ad hoc vekovno ognjište opremljeno ponosnim srpskim domaćinom, njegovom vernom ljubom i sa šest komada što čeljadi što nejači. Svi u srpskim narodnim nošnjama, svi zdravi i veseli, sede i gledaju Elitu 7.

Gospođa Ministarka se zadovoljno nasmeši i malom Ratku nakrivi šajkaču.

slika druga

SRBIJA

U neko doba eto ti ga Pera pisar iz Administrativnog odeljenja.

Pera: Došao sam da prvi javim da se u Pećkoj patrijaršiji na Vračaru javno održava Sveti arhijerejski sabor, a da su šumski bankomati na Jarinju prešli u ilegalu. Sa sve dinarom. Javljam da je svečano otvorena nova sezona neviđenih pritisaka i brutalnih napada na goloruki srpski narod, a prve žrtve su nastavnik iz Bačke Palanke i profesor Treće beogradske gimnazije. Javljam još i da je nepobediva srpska opozicija obogaćena za dva nova člana – pored postojećih pokreta, stranaka i koalicija Okreni-Obrni, Stani-Pani, Taknuto-Maknuto i drugih, na opozicionu scenu su stupile i koalicije Puj-Pike-Ne-Važi i Hoću-Neću.

slika treća

BILBORD

Srbija ne sme da stane! Brže, jače, bolje ode u… #budućnostsrbijeav.

Stavovi autora u rubrici Dijalog ne odražavaju nužno uređivačku politiku Danasa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari