U novosadskoj Policijskoj upravi, kao i u većini PU u državi, ignoriše se depeša direktora policije Milorada Veljovića da se zbog ekstremnih vrućina preraspodeli radno vreme, a po potrebi oslobode od radnih obaveze pojedine kategorije zaposlenih, upozoravaju iz Sindikata srpske policije.

Predsednik Sindikalne grupe Novi Sad Nenad Ljubišić kaže za Danas da ne postoji dobra volja da se sprovede depeša, te da redari i patrole redovno izlaze na ulice.

Uz to, ističe Ljubišić, obavešteni su od zaposlenih u policiji da se narednih sedam dana, počev od danas, za neke organizacione jedinica u vremenu od 12 do 18 sati planiraju posebne akcije, pri kojoj će policijski službenici biti izloženi suncu na ekstremno visokim temperaturama. „To smatramo nehumanim“, kaže Ljubišić.

U Sindikatu su pozvali sve zaposlene u policiji, koji boravkom na ekstremno visokim temperaturama naruše svoje zdravlje ili osete zdravstvene tegobe, da odmah pozovu hitnu službu najbliže zdravstvene ustanove radi ukazivanja lekarske pomoći, a protiv odgovornog policijskog rukovodioca SSP će preduzeti zakonske mere u nadležnim institucijama Srbije.

„Smatramo da je ovakav oblik ignorisanja problema policije iz rashlađenih kancelarija bezobrazluk i krajnje ponižavajući za zaposlene u policiji, te shodno tome uslediće i adekvatna reakcija Sindikata srpske policije o čemu ćemo blagovremeno obavestiti sve članove SSP“, navode u Sindikatu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari