Film Gaja RičijaGaj Riči je i ovog puta odabrao Henrija Kavila za glavnu ulogu, foto: Lionsgate / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Publika i kritičari u pojedinim američkim bioskopima već su imali priliku da pogledaju najnoviji film Gaja Ričija, Ministarstvo nedžentlmenskog ratovanja, sa Henrijem Kavilom u glavnoj ulozi.

Gaj Riči ima novi film.

Film, u kojem glume Kavil, Alan Ričson, Henri Golding, Hero Fajns Tifin i drugi glumci, prati tajnu britansku organizaciju iz Drugog svetskog rata. Njen cilj je bio da se bori protiv nacista nekonvencionalnim i krajnje nedžentlmenskim tehnikama i metodama borbe.

Prema postojećim recenzijama, čini se da gledaoci oduševljeni filmom, dok su kritičari podeljeni. Film trenutno ima 71 odsto kritičara na osnovu 118 kritika o Rotten Tomatoesu, što mu i dalje daje pozitivnu „svežu” ocenu, dok ima visokih 92 odsto publike sa više od 500 recenzija.

Gaj Riči je dobio različite kritike kritičara

Kritičar Met Donato iz IGN Movies-a napisao je: „Ministarstvo nedžentlmenskog ratovanja je solidan pogled Gaja Ričija na Drugi svetski rat koji sadrži neverovatnu, donekle istinitu priču koja je smela, pronicljiva i prilično zabavna, prenosi Index.hr.

Alisa Vilkinson iz Njujork tajmsa nije napisala dobru recenziju za ovaj film. Napisala je da „Ministarstvo nedžentlmenskog ratovanja nije dobar ili preterano ugodan film ako obraćate pažnju. Ali kao pozadinska buka, odvlači pažnju i povremeno zabavlja“.

Još jednu negativnu recenziju napisao je Kajl Smit iz Vol strit žurnala. Posebno je istakao Ričijevo pisanje: „Ova ishitrena rekonstrukcija gospodina Ričija mogla bi se oprostiti da nije tako lenjo napisana.

Međutim, Megi Lovit iz Kolajdera se nije složila, napisavši: „Gaju Ričiju nije nepoznata umetnost taktičkog mešanja neverovatne istorije sa svojim bombastičnim brendom akcije, ali Ministarstvo nedžentlmenskog ratovanja to podiže na potpuno novi nivo.

Trenutno nije poznato da li će film biti dostupan na nekom striming servisu, a nije poznato ni da li će publika moći da ga gleda u bioskopima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari