Popović (SSP): Obilaznicu nazvati po Dušku Radoviću 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV/MO)

Stranka slobode i pravde predlaže da se obilaznica zove po Dušku Radoviću čija stogodišnjica rođenja se obeležava ove godine 29. novembra, navela je u pisanoj izjavi predsednica Gradskog odbora ove stranke Mila Popović.

„On je neko ko je voleo Beograd, pisao o njemu i razumeo šta Beograd jeste. Iako nije bio rođen u Beogradu, on je postao njegov neizostavan deo sa kojim su se generacije Beograđana budile“, navela je Popović

Rekla je i da to što je Milutin Mrkonjić za svoje stranačke kolege u SPS-u bio „legenda“ ne znači da obilaznica kod Beograda treba da ponese njegovo ime.

„Zašto se Beograđani ne pitaju kako će se zvati obilaznica kod Beograda? Ko je ovlastio predsednika države Aleksandra Vučića da o tome odlučuje sa svojim koalicionim partnerom Ivicom Dačićem i predlaže da se zove po preminulom Milutinu Mrkonjiću? Koje su niegove zasluge za društvo, Beograd i Srbiju, da se po njemu zove obilaznica?“, upitala je Popović.

„Politika devedesetih, koja se neminovno vezuje za SPS, koju su formirali i propagirali i tada mladi Vučić i Dačić, je politika koja je mnoge unesrećila, unazadila i protiv koje su mnogi Beograđani protestovali. Ovakve nepromišljene odluke mogu samo da prodube razlike u društvu“, zaključila je Popović.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari