Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević sastao se sa gradonačelnikom Strazbura Rolanom Riom, tokom boravka u tom francuskom gradu. Poseta Strazburu je organizovana u cilju privlačenja investitora u Novi Sad. Vučević je tom prilikom pozvao predstavnike stranih kompanija da se u maju predstave na Međunarodnom sajmu poljoprivrede u Novom Sadu, navodi se u saopštenju kabineta gradonačelnika.

Na sastanku u Gradskoj kući u Strazburu dva gradonačelnika razmenila su iskustva o upravljanju vitalnim sistemima u lokalnim samoupravama i izrazili spremnost da daju punu logističku podršku poslovnim ljudima kako bi zaživela privredna razmena.

– Velika mi je čast da mogu da zastupam Novi Sad u Strazburu, a još veća obaveza da ova poseta nema samo protokolarni karakter, nego da doprinese ostvarivanju konkretnih rezultata u privlačenju investitora u naš grad. Izvestio sam gradonačelnika Strazbura o svim privredno-poslovnim potencijalima, ali i kulturnim i turističkim lepotama Novog Sada – istakao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Delegacija Novog Sada, u kojoj su osim Vučevića bili direktori gradskih preduzeća Milan Novaković i Goran Višnjić, sastala se i sa Frederikom Reisom, poslanikom u francuskom parlamentu u Parizu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari