Da li je Danilo Vučić učestvovao u tuči navijača u Nemačkoj, kako tvrde pojedini mediji? 1 EPA-EFE/Daniel Dal Zennaro

Mediji u regionu i Evropi danas pišu da je jučerašnjoj tuči navijača Srbije i Engleske prisustvovao i predsednikov sin Danilo Vučić u pratnji „Kobri“. Društvene mreže su, takođe, preplavljene snimcima tuče na kojima se, navodno, vidi Danilo koga neki muškarci, za koje se pretpostavlja da su pribadnici elitne jedinice „Kobre“, sprečavaju da se umeša u sukob.

Juče je u mestu nadomak Gelzenkirhena, u kome se odigrao meč između Srbije i Engleske, izbila tuča navijača dve reprezentacije neposredno pred početak utakmice.

Tuča je izbila u jednom ugostiteljskom objektu, koji je zbog sukoba navijača potpuno demoliran. Letele su stolice, flaše, krigle pepeljare… a nemačka policija je brzo reagovala i sprečila dalji sukob.

Bilans tuče je nekoliko povređenih i privedenih navijača sa obe strane.

Međutim, ono što je privuklo veliku pažnju ovdašnje, ali i evropske javnosti, jesu video snimci na kojima se navodno vidi sin Aleksandra Vučića Danilo Vučić, koji je želeo da se umeša u sukob, ali su ga u tome sprečili nepoznati muškarci, za koje se po društvenim mrežama, ali i pojedinim regionalnim i evropskim medijima navodi da su pripadnici „Kobri“ koji su zaduženi za obezbeđenje predsednikovog sina.

Na ovom snimku može da se vidi kako se mladić u crnoj majici i bermudama zaleće kako bi se uključio u sukob, ali mu više muškaraca ne dozvoljava i fizički ga sprečavaju.

Na društvenoj mreži X su se pojavile i fotografije, koje su navodno nastale na mestu događaja, a na jednjoj od njih se zaista vidi mlađi muškarac, koji u najmanju ruku liči na Danila Vučića.

Vest da se Danilo Vučić verovatno nalazio na mestu incidenta preneli su pojedini hrvatski mediji, kao i švedski „Aftonbladet“ koji se u tekstu pod naslovom „U haosu se izdvaja predsednikov sin“ takođe poziva na snimke sa društvenih mreža na kojima se navodno vidi Danilo Vučić.

Do sada se niko iz kabineta predsednika Srbije niti bilo ko od javnih funkcionera nije oglasio povodom ovog incidenta niti je demantovao ono što se piše po medijima i na društvenim mrežama.

Naša redakcija je pitala je savetnicu za odnose sa javnošću predsednika Srbije Suzanu Vasiljević da li je Danilo Vučić zaista na pomenutim snimcima i da li je uopšte otišao u Gelzenkirhen na Evropsko prvenstvo u fudbalu, ali do objave ovog teksta nismo dobili nikakav odgovor.

Podsetimo, na svetskom prvenstvu u Rusiji 2018. godine, Danilo Vučić je na tribinama uslikan sa Aleksandrom Vidojevićem zvani Aca Rošavi i Borisom Karapandžićem, koji su bili povezani sa Belivukovim klanom, koji su višestruko osuđivani za teška krivična dela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari