"Dete" od 24 godine: Ko je Danilo Vučić, sin predsednika Srbije koji sve više privlači pažnju javnosti? 1EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Na juče obeleženom Danu Republike Srpske u počasnoj loži našao se i Danilo Vučić – „predsednikov sin“. Zbog napisa da je bio deo počasne delegacije Srbije, predsednik Vučić one „tajkunske“ beogradske i zagrebačke i sarajevske medije optužio je da lažu.

A predsednikov sin kao i svaki drugi mladić u dvadesetim godinama, voli da se fotografiše. A voli i da ide na Dan Republike Srpkse. Spajati ta dva nekada nije pametno.

Pa se tako 2020. godine u Banja Luci „mladić za primer“, kako ga nazva premijerka Brnabić, fotografisao za stolom sa ljudima iz kriminalnog miljea – huliganima i članovima grupe „Janjičari“ ubijenog Saleta Mutavog – Aleksandrom Vidojevićem Acom Rošavim i Nemanjom Srećkovićem.

Svetsko prvenstvo u fudbalu održano u Moskvi 2018, pokazalo da ovo banjalučko druženje nije slučajnost. Tada se predsednikov sin fotografisao takođe sa sumnijivim licama, pa i sa Acom Rošavim, ali i sa Borisom Karapandžićem koji je kasnije uhapšen kao jedan od članova grupe Veljka Belivuka.

A sa pomenutim Rošavim u jednom beogradskom kafiću pokušala je da ga fotografiše novinarka KRIK-a kojoj su nepoznate osobe oduzele telefon i pri tom je maltretirale.

Takođe, majka ubijenog Aleksandra Halabrina čije se ubitvo povezuje sa Belivukovom grupom, Mara Halabrin, tvrdila je da se njen sin dugo dopisivao upravo sa Danilom Vučićem, ali da mu nije verovala jer otkud bi razmenjivao poruke sa „predsednikovim sinom“. Govorila je da je njen sin unapred bio obavešten o uvođenju vanrednog stanja, ali i da je morao na litije i skupove SNS.

I kada medije o tome izveste – režim Aleksandra Vučića se brani mantrom o „hibridnom i specijalnom ratu“ i tezom da se „napadima na njegovo dete, napada sam predsednik“.

I kada italijanska „La Repubblica“ objavi da je Danilo navodno menadžer fudbalera Dušana Vlahovića – napad na predsednika.

I kada pišu da mu je bio zabranjen ulazak u Crnu Goru – napad na predsednika.

I kada prenesu reči Kapetana Dragana da mu je Danilom sa grupom ljudi poklonio 30.000 evra, stan i kola – napad na predsednika.

Čak i kada bi neko u javnosti upitao kako je moguće da kao štićeno lice predsednikov sin se nađe uopšte u istoj prostoriji sa kriminalcima, a kamoli da se sa njima očito druži i fotografiše – napad na predsednika.

Ustalilo se i to da je dvadesetčetvorogodišnji Danilo Vučić i dalje „dete“ kojim se, bar sudeći po onome što se od strane režima čuje, mediji nenanklonjeni vlasti jedino bave.

Rođen je 1. decembra 1998. godine.

Po rečima njegovog oca, zaposlen je u jednoj vinariji u kojoj radi za platu od 500 evra. Navijač je Crvene Zvezde i FK Rada, a spekulisalo se i o njegovoj uključenosti u poslovanje Rada. Čest je i na nacionalističkim skupovima i litijama.

Majka mu je novinarka Ksenija Vučić, prva supruga Aleksandra Vučića, koja je preminula u januaru prošle godine.

Lider radikala Vojislav Šešelj rekao je pre nekoliko godina da mu je dva dana nakon povratka u Srbiju zazvonio telefon a da ga je pozvao Danilo Vučić, koji je tada još uvek bio maloletan. Šešelj je tada pozvao kuma u goste i on je došao sa sestrom Milicom. Kako je rekao, susret je bio dirljiv i nakon toga su se sreli još par puta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari