Vojin Radovanović

Ko blokira dijalog u Briselu: Politikolog Ognjen Gogić za Danas 1
22.07.2022. 14:40

Ko blokira dijalog u Briselu: Politikolog Ognjen Gogić za Danas

Iako su i potpisani određeni sporazum, poput onog vezanog za energetiku, kojim je regulisano plaćanje struje na severnom delu Kosovske Mitrovice u mediji iz Srbije mogu se pročitati optužbe zvaničnika iz Beograda da prištinska strana blokira pregovore u Briselu. Politikolog Ognjen Gogić kaže za naš list da je u načelu za dijalog više zainteresovana Priština, jer iz njega može više da dobije.

"Ako ne želite novog Orbana ili Erdogana utičite na vlast koju predstavlja Vučić": Živković poslanicima Evropskog parlamenta povodom incidenta u Novom Sadu 2
22.07.2022. 11:47

„Ako ne želite novog Orbana ili Erdogana utičite na vlast koju predstavlja Vučić“: Živković poslanicima Evropskog parlamenta povodom incidenta u Novom Sadu

Programski koordinator Centra za razvoj građanskog društva „MilenijuM“ Marko Živković poslao je pismo poslanicima Evropskog parlamenta koji pripadaju grupi „Renew Europe“ u kojem ih je upoznao sa jučerašnjim incidentom u Novom Sadu poručivši im da moraju da reaguju na jučerašnje dešavanje jer je to direktno kršenje ljudskih prava građana Srbije i da je to nešto što je nedopustivo u 21. veku u Evropi.

Bisenić: Poseta El Sisija otvara mogućnost da se Srbija i Egipat pojave zajedno na "trećem tržištu" 3
20.07.2022. 17:47

Bisenić: Poseta El Sisija otvara mogućnost da se Srbija i Egipat pojave zajedno na „trećem tržištu“

Bivši ambasador Srbije u Egiptu i spoljnopolitički novinar Dragan Bisenić za Danas ocenjuje da je značaj posete Srbiji egipatskog predsednik Abdela Fataha al Sisija u tome što je položaj ove arapske zemlje promenjen od poslednje posete egipatskog predsednika pre 35 godina, ali i u tome što je potpisano 15 sporazuma i memoranduma, od kojih naš sagovornik izdvaja Sporauum o strateškoj saradnji, kao i to što je dogovoren rad na Sporazumu o spoljnoj trgovini.

Grčki mediji: "Antonov" dvaput "misteriozno" sletao na Krit u prethodnih mesec dana 4
20.07.2022. 13:05

Grčki mediji: „Antonov“ dvaput „misteriozno“ sletao na Krit u prethodnih mesec dana

Po nalogu ministra spoljnih poslova Grčke Nikosa Dendiasa, ambasador Grčke u Beogradu uložio je demarš srpskoj strani u vezi sa potrebom da grčka strana bude ranije obaveštena o prirodi tereta aviona „Antonov“ koji se srušio u subotu na severu Grčke, izjavio je portparol grčke vlade Janis Oikonomu na brifingu za novinare u Atini, prenosi Beta.

Šta kažu mladi: Kolika plata je dovoljna za pristojan život u Srbiji? 5
20.07.2022. 10:17

Šta kažu mladi: Kolika plata je dovoljna za pristojan život u Srbiji?

Za potrebe ovogodišnjeg Alternativnog izveštaja o položaju i potrebama mladih u Republici Srbiji za 2022. godinu, koji će zvanično biti objavljen na Međunarodni dan mladih, 12. avgusta, Krovna organizacija mladih Srbije (KOMS) ispitivao je stavove mladih i na temu mladih i tržišta rada, koji su pokazali da većina ispitanika smatra da je za pristojan život dovoljno između 80 i 100 hiljada dinara.

"Najluđi predlozi mogu da budu najružnija stvarnost": Sagovornici Danasa o Đukanovićevom predlogu da Šešelj bude premijer 9
15.07.2022. 09:47

„Najluđi predlozi mogu da budu najružnija stvarnost“: Sagovornici Danasa o Đukanovićevom predlogu da Šešelj bude premijer

Vladimir Đukanović (SNS) na Tviteru je predložio Vojislava Šešelja, predsednika Srpske radikalne stranke, za mesto premijera ili ministra policije. Naši sagovornici kažu da je ovo dokaz da su naprednjaci 2012. godine prevarili građane proklamujući evropski put, da ne očekuju da do toga dođe uz napomenu da u Srbiji i „najluđi predlozi mogu da postanu najružnija stvarnost“.

VIDEO Grenel pred studentima FPN: Ne radim za Vladu Srbije, za nedostatak rešenja oko Kosova krivi EU i Kurti 10
13.07.2022. 19:20

VIDEO Grenel pred studentima FPN: Ne radim za Vladu Srbije, za nedostatak rešenja oko Kosova krivi EU i Kurti

Kritičan prema Evropskoj uniji, Angeli Merkel i Bajdenovoj administraciji, ali i NVO sektoru, uveren u Trampovu ispravnost, sa kojim deli i odnos prema novinarima – tako bi se moglo ukratko mogli opisati stavovi i ponašanje Ričarda Grenela, u Srbiji najpoznatijeg kao nekadašnjeg izaslanika bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa za dijalog Beograda i Prištine, tokom predavanja na beogradskom Fakultetu političkih nauka.

Politikolog Ognjen Gogić: Srpska lista daje legitimitet Kurtijevom "teroru nad Srbima", a ima mogućnost da izazove ustavnu krizu 13
08.07.2022. 19:29

Politikolog Ognjen Gogić: Srpska lista daje legitimitet Kurtijevom „teroru nad Srbima“, a ima mogućnost da izazove ustavnu krizu

U svetlu tvrdnji beogradskih zvaničnika da Srbima sa severa Kosova i Metohije preti proterivanje koje organizuje Vlada Kosova, ista ona čiji je deo Srpska lista, samo se nameće pitanje zašto ova stranka, koja se predstavlja kao eksluzivni branilac Srba Kosovaca, tu Vladu i ne napusti. Pogotovo što bi time izazvala ustavnu krizu, koja bi mogla da odloži Kurtijeve navodne namere. Najava napuštanja Vlade od strane SL dešavaju se najmanje jednog godišnje, ali izlaska još nije bilo, objašnjava za Danas politikolog Ognjen Gogić.

Naslovna strana

28. jul 2022.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Igor Brakus, radijski voditelj

Kao što sam naziv kaže, ako danas ne saznamo ono što se dogodilo danas, već sutra će biti kasno.