Brnabić: Postoje pritisci članstva na predsednika Vučića da se ne ide na ponovljene beogradske izbore 1foto A.H./ATAImages

Premijerka Srbije Ana Brnabić kaže da postoji ogroman pritisak od članova Srpske napredne stranke da se konstituiše većina u Skupštini grada Beograda, te da je jasno da oni većinu imaju.

Ono što je Aleksandar Vučić kao predsednik Srbije i bivši predsednik SNS rekao je da pazimo o legitimitetu, ali mnogi misle da je legitimitet neupitan samim tim što je lista „MI – Glas iz naroda“ nosila ime Aleksandra Jerkovića i da tu ne postoji proble, rekla je ona.

„Mi ćemo dalje voditi razgovore, važna stvar je kako na to gleda i predsednik SNS Vučićević i naš kandidat za gradoančelnika Šapić, ali želim da čujemo savet i šta o tome misli predsednik Vučić“, rekla je ona.

Očekuje da će odluka biti doneta 2. ili 3. marta, a ne 1. marta, kada je zakazan nastavak konstitutivne sednice u glavnom gradu.

Rekla je da oni koji vrše pritisak smatraju da treba formirati većinu da se ne bi gubilo vreme.

Ranije su i Aleksandar Šapić (SNS) i Nikola Nikodijević (SPS), kao i sam predsednik Vučić, potvrdili da dogovor sa dvoje odbornika sa liste „MI – Glas iz naroda – Aleksandar Jerković“, Vesnom Ilić i Aleksandrom Jerkovićem postoji. SNS i SPS upravo fali dvoje odbornika kako bi formirali novu gradsku većinu. Njih dvoje su upravo zbog ovog pitanja ušli u sukob sa ostakom grupacije „MI“.

Većina nije formirana, i pored ovog dogovora, zbog, kako su rekli Šapić i Vučić, pitanja legitimiteta, tražeći prvobitno da čitava lista „MI – Glas iz naroda“ uđe u gradsku vlast, a nakon drugog raskola u ovom pokretu Šapić je naveo da će razgovarati isključivo sa beogradskim odbornikom Branimirom Nestorovićem, kojeg smatraju najlegitimnijim predstavnikom grupe građana „MI – Glas iz naroda“, iako je on pokret napustio i najavio formiranje nove organizacije.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari