Povodom izrečenih sumnji u regularnost konkursa za podizanje Dino parka kod Železničke stanice, direktor javno-komunalnog preduzeća Gradsko zelenilo Aleksandar Bogdanović uputio je poziv predsedniku Gradskog odbora Demokratske stranke Veljku Krstonošiću da sa saradnicima i bivšim direktorima postavljenim od strane ove stranke u periodu od 2008. do 2012. godine Snežanom Repac, Natašom Rašetom i Ivanom Ferkom, učestvuju u javnoj debati o poslovanju preduzeća u poslednjih sedam godina, a koja je zakazana za danas u 15 sati u amfiteatru Spensa.


Novosadske demokrate prihvataju ovaj poziv, ali predlažu da se debata održi u Skupštini grada.

– Nismo protiv toga da Novi Sad dobije park s maketama dinosaurusa, ali jesmo protiv toga da se to uradi na način protivan interesima građana i osnovnim principima humanog života u urbanim sredinama. Istovremeno, Demokratska stranka sa zadovoljstvom prihvata poziv Aleksandra Bogdanovića za raspravu o poslovanju Zelenila u periodu od 2008. do 2012. godine. Predlažemo da se o poslovanju Gradskog zelenila umesto u amfiteatru Spensa razgovara u Skupštini grada. Gradski parlament je jedino primereno mesto za takve razgovore i zato pozivamo Bogdanovića i Srpsku naprednu stranku da tu raspravu omoguće već na narednoj sednici Skupštine grada – navele su demokrate.

Podsetimo, Gradsko zelenilo uputilo je 10 pitanja Demokratskoj stranci u kojima se traži odgovor u vezi sa poslovanjem preduzeća kada je njime rukovodio DS, a tiču se nabavke sistema za navodnjavanje, ozelenjavanja grada, rada Štranda, a pre svega duga koji je ostavljen u preduzeću.

Aleksandar Bogdanović će od policije i istražnih organa tražiti da provere sve detalje u vezi s raspisivanjem međunarodnog oglasa za izgradnju Dino parka, u parku kod Železničke stanice i da o rezultatima istrage obaveste javnost.

Gradski odbor Demokratske stranke prethodno je ponovio zahtev da se zaustave sve aktivnosti na realizaciji projekta izgradnje Dino parka i da se smeni direktor Zelenila Aleksandar Bogdanović.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari