– Preslušavanjem presretnutih telefonskih razgovora Zorana Ćopića pred Specijalnim sudom u Beogradu 11. decembra nastaviće se suđenje sedmočlanoj grupi koja je prema optužnici oštetila Industriju kotrljajućih ležajeva (IKL) iz Beograda, za oko devet miliona evra. Dokazni postupak pred većem sutkinje Snežane Jovanović juče je iskazima veštaka i ekonomskih savetnika ušao u poslednju fazu, pa su završne reči tužilaštva i odbrane zakazane za 15. i 16. januar. “Dokazi su pribavljeni na zakonit način”, istakla je sutkinja Jovanović povodom snimaka Ćopićevih razgovora.

Ćopić je u julu osuđen na 4,5 godine zatvora u ponovljenom postupku za pranje para narko-kartela Darka Šarića. Drugooptuženom Nuo Stanaju takođe se sudi u odsustvu, a na optužnici su još braća Pavle i Gordan Bašić, Đoko Vergaš, Predrag Mihajlović i Mihajlo Grujić. Mediji su Pavla Bašića doveli u vezu sa savetničkim timom predsednika Srbije za privredu.

Optužnica podignuta 2011. tereti ih da su brojnim finansijskim transakcijama ispumpavali novac iz IKL te da je tim novcem kupljeno preduzeće Mitrosrem iz Sremske Mitrovice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari