Nakon teške saobraćajne nesreće, koja se 11. novembra dogodila na autoputu Beograd-Niš, u ataru sela Mihajlovac, u Opštu bolnicu u Požarevcu prebačena je teško povređena Svetlana Vučković(34) iz Gornjeg Ribnika kod Trstenika, koja je bila u osmom mesecu trudnoće, i njena dvanaestogodišnja kćerka Emina, kao i njeni sinovi Radomir (11) i Aleksa (10), koji su zadobili lakše telesne povrede.

Dečaci su ostali u ovoj bolnici, dok je njihova sestra prebačena na Univerzitetsku dečju kliniku u Beogradu, zbog frakture lobanje i podlaktice. Njihova majka, koja je zadobila višestruke prelome lobanje, kontuziju mozga i unutrašnje krvarenje, operisana je u bolnici u Požarevcu, u kojoj je izvršen prevremeni porođaj carskim rezom.

„Pacijentkinja je hitno prebačena u Beograd, ali je posle pregleda vraćena u našu bolnicu. Međutim, u sredu, oko 12 sati, ponovo je prebačena u beogradski Urgentni centar, ali nije u životno ugroženom stanju. Njena beba nalazi se u Institutu za neonatalogiju u Beogradu i, prema našim informacijama, u stabilnom je stanju“, izjavio je dr Srećko Bosić, načelnik odeljenja hirurgije požarevačke bolnice. Do teške saobraćajne nesreće došlo je kada je grčki državljanin Valvis Joanis (28), svojim kamionom-šleperom, koji je prevozio grožđe, udario u zadnju stranu putničkog vozila „folksfagen“, kojim je upravljao Vladan Živković(48) iz Trstenika, sa kojim su bili njegova nevenčana supruga Svetlana Vučkovići njeno troje dece.

Nakon stotinak metara, šleper je probio zaštitnu ogradu i prevrnuo se na zemljanom delu između dve trake autoputa, dok je „buba“ udarila u zaštitnu ogradu a potom se zaustavila u traci za preticanje. Grčki vozačzadobio je teške povrede grudnog koša i preloma rebara, zbog čega je prebačen u Zdravstveni centar „Sveti Luka“ u Smederevu, a potom u beogradski Urgentni centar. U smederevsku bolnicu policija je dovela i vozača „folksfagena“, koji nije povređen u sudaru i koji je tek posle dužeg vremena pristao da mu se izmeri nivo alkohola u krvi. Ovo merenje sprovedeno je i izbog toga što je grčki vozačtvrdio da je „buba“ sve vreme šetala ispred njega i da nije uspeo da ukoči na vreme. Kako je saopšteno iz Policijske uprave Smederevo, protiv grčkog vozača doneto je rešenje o zadržavanju do 48 sati, zbog sumnje da je izvršio teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari