Troje preostalih srpskih predstavnika u singl konkurenciji na Vimbldonu igraće danas svoje mečeve drugog kola. Sudeći prema trenutnoj poziciji na ATP i WTA listama Novak Đoković, Viktor Troicki i Ana Ivanović su favoriti za prolaz u narednu rundu.


Đoković je sinoć konačno dobio svog rivala, pošto je meč između Južnoafrikanca Kevina Andersona i Ilje Marčenka iz Ukrajine prekinut u utorak zbog mraka. Anderson je trijumfovao posle tri sata i 52 minuta igre sa 3:2 (6:7, 7:6, 6:4, 4:6, 6:1) i tako se izborio za četvrti međusobni duel sa Novakom. Naš teniser je poražen u prvom 2008. godine, a onda je ove sezone vezao dva trijumfa.

Troicki će se sastati sa Jen Hsun Luom iz Kineskog Tajpeha, trenutno 57. igračem sveta. U njihovom prvom međusobnom susretu veće šanse za pobedu ima naš igrač, ali ne treba zaboraviti da je Lu najveći uspeh u karijeri načinio prošle sezone upravo u Londonu, kada ga je Đoković zaustavio u četvrtfinalu.

Ana Ivanović će odmeriti snage sa Eleni Danilidu iz Grčke, a ako bude odigrala kao u prvom kolu protiv Amerikanke Udin ne bi trebalo da ima problema u vezi sa plasmanom u treće kolo.

Poraz Bojane u dublu

Srpsko-australijska kombinacija Bojana Jovanovski i Jelena Dokić poražena je u prvom kolu u konkurenciji dublova na Vimbldonu od Amerikanki Lajzel Huber i Lize Rejmond sa 2:0 (6:1, 6:2). Jelena Janković će u paru sa Ruskinjom Anastasijom Pavljučenkovom igrati u prvom kolu protiv Nemice Sabine Lisicki i Samante Stosur iz Australije, dok će protivnice Ane Ivanović i Andree Petković iz Nemačke biti Kai-Čen Čang iz Kineskog Tajpeha i Amerikanka Džil Krejbas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari