Profesorka koja je doživela nasilje u Trsteniku vratila se u učionicu, želi premeštaj u drugu školu

Ostavite komentar


  1. Као и у свим другим областима и школа је затрпана небројеним прописима, правилима, процедурама, роковима. Реално свака школа би требало да запосли неколико правника да би покрила све области. Родитељи и за безазлене прекршаје своје деце на дисциплинске поступке шаљу адвокате. Адвокати се хватају првенствено на процедуре и рокове а не за дела која су неодбрањива. Вероватно су и ови ђаци враћени у школу због неке грешке у процедури или није испоштован неки рок. Да се ово неби дешавало била би потребна вишемесечна правна обука свих запослених у школи. Од теткице до директора и запошљавање 4-5 правника за разне области. Већина наставника па и директора се не сналази у правним стварима или их погрешно тумачи. У школи једини правник је секретар који је пред пензијом и не може више да се снађе са новим технологијама и сталним новим задатцима или је млад ради пар месеци не може да се снађе јер га у школи чека и много дужности за које нема пред знање. Често раде како им директор каже јер мисле да он боље зна ствари везане за школу и не проверавају шта каже закон. Ти млађи нису много заинтересовани јер им је тај посао привремен, преобоман а за малу плату. Запошљавају се у школи а већ траже други боље плаћен посао. Једноставно администрација у школи је смешно мала за све послове који су пред њима.
    То што ђаци са озбиљним прекршајима остану некажњени није уопште чудно. Има тога и пуно више али не доспе у јавност. Тек ће и бити пошто на оваквим примерима виде да се може проћи некажњено.

Ostavite komentar


Društvo

Legija izašao iz kuće i predao se nakon 14 meseci skrivanja: Kako je Danas pre 20 godina izveštavao o potezu Milorada Ulemeka? 10

Legija izašao iz kuće i predao se nakon 14 meseci skrivanja: Kako je Danas pre 20 godina izveštavao o potezu Milorada Ulemeka?

“Misterija oko dobrovoljne predaje Milorada Lukovića Ulemeka Legije”, glavni je tekst lista Danas od pre 20 godina u prvom izdanju posle praznika. Nakon 14 meseci skrivanja, bivši komandant Jedinice za specijalne operacije (JSO) i pripadnik Srpske dobrovoljačke garde (SDG) predao se nadležnim organima u toku praznika, 2. maja 2004. godine.

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Vidojković, pisac

Danas su jedine normalne dnevne novine u zemlji. Kad bih čitao nešto drugo potpuno bih poludeo.