Fudbaleri Crvene zvezde zaposeli su vrh tabele domaćeg prvenstva na startu prolećne polusezone s ciljem da tu ostanu i kada se spusti zavesa na Jelen Superligu. U prošlom kolu ubedljivo je savladan Voždovac, a u osvajanje sva tri boda crveno-beli veruju i na severu zemlje gde u subotu gostuju Spartaku.


Zvezda je apsolutni favorit u meču sa Subotičanima, ali mora biti i određene doze opreza protiv kluba koji čvrsto stoji na sredini tabele, ukoliko želi da bude prva i posle meča sa Spartakom. Međutim, rival će mislima sigurno biti i u narednom meču koji igra, revanšu polufinala Kupa Srbije u kojem će u sredu pokušati da nadomeste gol zaostatka za Vojvodinom i prođe u finalnu borbu za pehar. Ono što može narušiti planove stratega crveno-belih Slaviše Stojanovića je prehlada Darka Lazovića koji nije trenirao sa ekipom nekoliko dana pa je pitanje da li će biti u sastavu.

– Lazović je imao temperaturu, u četvrtak je samo trčao pa ćemo videti u kakvom će stanju biti. I pored toga nema sumnje da nas čeka teško gostovanje. Spartak je remizirao na poslednjih pet utakmica. Malo golova primaju, brzo se vraćaju u defanzivu i biće nam potrebno mnogo strpljenja. Čuo sam i da je teren loš, moraćemo da se prilagodimo. Ne smemo da gubimo koncetraciju – najavio je Stojanović koji neće moći da računa ni na štopere Jovana Krnetu i Novaka Martinovića koji od zimske pauze nisu ulazili na teren.

Strateg Zvezde je podsetio da je njegov tim poražen u poslednja dva gostovanja na severu zemlje, ukupnom gol razlikom 5:0, ali da nije siguran koliko je povlačenje paralele na mestu jer Spartak u odnosu na te mečeve ima drugi tim i trenera.

Da se greške moraju svesti na minimum smatra defanzivac crveno-belih Dejan Kelhar. On je konstatovao da Zvezda u svaki meč ulazi s istim ciljem, da i sada žele sva tri boda, ali da se propusti moraju neutralisati jer ih Spartak može kazniti za razliku od prethodnih rivala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari