Košarkaška utakmica između najboljih srpskih igrača koji igraju za klubove iz NLB lige i onih koji se sa svojim timovima takmiče u nacionalnim okvirima nije privukla veliki broj gledalaca iako je imala humanitarni karakter. Sva sredstva prikupljena sinoć u Pioniru biće uplaćena građanima Kraljeva i okoline, ali ona neće biti velika jer je na tribinama bilo svega oko 300 ljudi. Sigurno bi poseta bila veća da nije bilo snega i velike hladnoće u Beogradu, ali nema opravdanja za ovako slab odziv, pogotovo ako se zna da su karte koštale svega 200 dinara za tribine i 500 za parter.


– Poseta je slaba verovatno zbog lošeg vremena. Međutim, možda je ovo i pokazatelj gde se nalazi naše društvo i, pre svega, naša košarka. U svakom slučaju, organizatorima će i ovo biti podstrek i treba verovati da će buduće manifestacije biti bolje. Košarkaši Hemofarma imaju slobodan samo ovaj dan, a ipak su došli. Mi smo se potrudili koliko možemo da pomognemo ljudima Kraljeva. Nadam se da Košarkaški savez Srbije neće na ovome stati – istakao je Dejan Tomašević, koji je predvodio igrače iz domaće lige.

Rezultat meča je najmanje bitan, a slavili su „iskusniji“ igrači, odnosno oni koji nastupaju širom Jadrana. Bilo je 106:90 za pulene Žarka Paspalja i Miroslava Nikolića. Manifestaciju su otvorili najmlađi košarkaši i košarkašice u mini-basketu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari