"Skenirani" trener 1

Zoran Njeguš, nekadašnji fudbaler užičke Slobode, potom Crvene zvezde, Atletika, Sevilje, reprezentativac Srbije, kasnije trener nekoliko domaćih timova, pre neki dan je uhapšen u policijskoj akciji „Skener“. On je u grupi koja se sumnjiči da je od 2007. godine prala novac, za koji je znala da potiče od organizovanog kriminala, tako što je njime kupovala nekretnine na Zlatiboru i u Beogradu.

                       P { text-indent: 2.5cm; margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; widows: 2; orphans: 2; }P.western { font-family: „YHelvetica“; font-size: 12pt; }P.cjk { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 12pt; }P.ctl { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 10pt; }A:link { }

Mediji spekulišu da je Njeguš, pre nekoliko godina, od Milovana Đorića kupio kafić „Srpski bek“ u centru Zlatibora i da je započeo nadogradnju tog objekta, ali i da je bio vlasnik dela „Vile jezero“, na Kraljevom trgu, koji je navodno kasnije prodao, a koji je bio i predmet policijske istrage i razlog za njegovo hapšenje. U opštini Čajetina tvrde da je NJeguš pribavio sve potrebne dozvole za nadogradnju „Srpskog beka“, da nemaju saznanja o zloupotrebama za koje se sumnjiči, a potom ističu da je učestvovao u mnogim humanitarnim akcijama.

Nije prvi put da se Njeguš pominje u finansijskim malverzacijama. Pre nekoliko godina, uhapšen je Dragan DŽajić sa još nekolicinom iz Zvezdine uprave, zbog sumnje da su zadržali višemilionske iznose evra, dolara i maraka od prodaje četvorice Zvezdinih fudbalera, među kojima je bio i NJeguš. Čelnici uprave su osumnjičeni da su zadržali za sebe oko dva miliona evra od NJeguševog transfera u Atletiko ali, tokom suđenja, on je tvrdio da mu ni DŽajić ni Zvezda ništa ne duguju.

Rođen u Užicu 1973. godine, fudbalsku karijeru je započeo u Slobodi. Tri godine je igrao u Zvezdi, bio je reprezentativac, a 1998. godine, nakon pozamašnog transfera odlazi u Atletiko, a potom u Sevilju. Sa igranjem je završio 2014. godine, da bi se godinu kasnije vratio u Užice i bio sportski direktor i trener Slobode. Kako je klub bio u velikim finansijskim problemima, NJeguš je svedočio o tome da je osim ugleda, klubu pozajmljivao i pozamašne iznose novca. Kasnije, kada se Sloboda fuzionisala sa FK Sevojno, ostao je bez posla, jer su Dragan Subotić i Zoran Drakulić, kao predstavnici Valjaonice bakre Sevojno, koja je postala vlasnik kluba, zamenili skoro kompletnu upravu, optuživši je za velike dugove. O razočaranju u novu upravu, Njeguš je svedočio prijateljima, govoreći im da „nije mogao da veruje šta je doživeo, iako je legenda Slobode“. Između novih vlasnika i Njeguša usledile su teške reči, pa i tužbe, nakon čega mu je zabranjen ulazak u klupske prostorije.

Trenersku karijeru je nastavio u Javoru, Spartaku, Borcu, Novom Pazaru, a trenutno je bez angažmana. Javno je govorio o svojim investicijama na Zlatiboru, gde živi sa porodicom. Tridesetak dana uoči hapšenja, izjavio je za Užičku nedelju da se „poslednjih godina, u pauzi trenerskog posla, posvetio investiranjem u nekretnine na Zlatiboru“, te da na toj planini „gradi jedan objekat u Tržnom centru“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari