Dačić o poseti kineskog predsednika: Angažovana 6.694 policajca 1Foto: Beta/Serbian Presidential Press Service via AP

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je večeras da su preduzete najveće moguće mere bezbednosti za posetu kineskog predsednika Si Đinpinga Srbiji, i da će tokom njegove posete biti angažovana 6.694 policijska službenika.

„U tom smislu će Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP), zajedno sa drugim bezbednosnim strukturama, dati svoj maksimalni doprinos da opšti utisak o poseti bude na veoma visokom nivou“, naveo je Dačić na svom Instagram profilu.

Dodao je da je formiran operativni štab za praćenje posete predsednika Kine i obezbeđivanja svih neophodnih mera da ta poseta u bezbednosnom i logističkom smislu prođe uspešno.

Prema njegovim rečima, poseta Si Đinpinga je od istorijskog značaja za Srbiju i „predstavlja krunu politike koju Srbija vodi na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem – stvaranja strateškog partnerstva sa Kinom“.

„To je najznačajniji politički događaj ove godine, a svakako da je onda i u bezbednosnom smislu najvažniji bezbednosni događaj i izazov za MUP na čijem sam čelu“, dodao je Dačić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari