Međunarodna škola detektorskih sistema u oblasti fizike elementarnih čestica i nuklearne fizike pod nazivom „Danube School on Instrumentation in Elementary Particle & Nuclear Physics“ biće održana prvi put u Srbiji i to na Univerzitetu u Novom Sadu od 8. do 13. septembra.

Svečano otvaranje Škole održaće se u ponedeljak, 8. septembra, u 8.15 u amfiteatru centralne zgrade Univerziteta.

Ova Škola okupiće šezdesetak postdiplomaca, doktoranada i postdoktoranada zainteresovanih da steknu neposredno iskustvo u radu sa savremenim detektorskim tehnologijama, koje se koriste u oblastima fizike čestica i nuklearne fizike.

– Međunarodna škola detektorskih sistema predstavlja kako čast i priznanje za našu zemlju i Univerzitet u Novom Sadu, tako i aktivnost od velikog stručnog i naučnog značaja, naročito za mlade istraživače u oblasti nuklearne fizike, ne samo u Republici Srbiji već i sa mnogobrojnih visokoobrazovnih i naučnih institucija iz Evrope i sveta – navode sa Univerziteta.

Škola se organizuje pod okriljem jedinstvene i visokorenomirane naučne i istraživačke institucije u svetu – Evropske organizacije za nuklearna istraživanja – poznatije kao CERN.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari