Crveno-beli su ponovo poklekli kada je bilo važno. Uz dužno poštovanje svim ostalim timovima u Srbiji, kvalitet fudbalskog i stručnog kadra u domovini meri se uspesima protiv večitih rivala. Kako će fudbaleri Crvene zvezde novu priliku za slavlje imati tek na proleće, niz bez pobede ući će u svoju petu godinu.

Razloge za tako dugi post nije bilo moguće dokučiti dan posle najnovijeg poraza jer su na Marakani sva vrata bila zaključana. Prvotimci su dobili slobodan dan kako bi ohladili glave, nije se pojavio ni trener Robert Prosinečki, a čelnici kluba su odložili obraćanje javnosti za danas. Ili sutra…

Posle najnovijeg neuspeha puklo je po svim šavovima u svlačionici. Podela na naše i njihove, odnosno domaće i inostrane fudbalere, kulminirala je navodnom razmenom udaraca između Milana Vilotića i Kristijana Borhe, kao predstavnika „zaraćenih“ strana. A sve bi verovatno bilo izbegnuto da je Evandro pogodio mrežu, a ne stativu iz jedanaesterca, da je baš Kolumbijac bolje reagovao na dodavanje Kaluđerovića, da je Lazović konačno izašao iz senke večitog talenta… Ili da je Zvezda bolje pazarila u prethodnim prelaznim rokovima, da je ozbiljnije radila sa svojim podmlatkom, da njeni čelnici nisu putovali po svaku cenu u daleki Brazil…

Zvezdina igra nije bila lepršava, ali je Prosinečki uspeo u uvodnim minutima da nametne svoj stil igre. Ipak, bez proboja Lazovića i Borhe po bokovima i sa gužvom na sredini terena nije se moglo dalje od šesnaesterca Partizana, koji se znalački i bez panike branio od jalovih pokušaja. Bezidejnost glavnih kreativaca Kadua i Evandra, te loši centaršutevi Petkovića i Mikića nisu bili nagoveštaj ničega novog na semaforu. Kako je vreme prolazilo, nervoza je u redovima domaćina bila sve veća pa su dva solidna napada rivala pretvorena u rezultatski sigurnu pobedu.

Nezvanično, predsednik Vladan Lukić je najavio ostavku, a ukoliko se to dogodi sa sobom bi mogao da povede celokupno rukovodstvo koje je, čini se, konstantne uspehe beležilo samo u marketinškim potezima. Ipak, za zadovoljstvo ruske braće iz Gasproma neophodan je i učinak na terenu što nagoveštava još jednu burnu zimsku pauzu na Marakani.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari