Druga srpska teniserka Ana Ivanović, posle rane eliminacije sa WTA turnira u Sinsinatiju, u prvom kolu Rodžers kupa koji se igra u Torontu, savladala je Slovakinju Magdalenu Ribarikovu rezultatom 2:1 (2:6, 6:3, 6:2). Iako je Beograđanka na kraju slavila, i ovaj meč je odigrala u promenljivom ritmu, što je, ispostavilo se, njen veliki problem u poslednje vreme.

Meč je bolje započela Slovakinja (20 godina, 47. na WTA) i na veliko iznenađenje ubedljivo i lako osvojila prvi set. U tom trenutku na terenu je postojala samo jedna teniserka. Mlada i perspektivna Magdalena Ribarikova.

– Osećala sam se veoma dobro od trenutka kada sam izašla na teren. Sve je bilo dobro, jedino što sam na početku meča igrala previše oprezno. Magdalena je dobra igračica i igrala je agresivno, što joj je i omogućilo da dobije prvi period igre – rekla je Ana Ivanović.

Ipak, naša teniserka se brzo pribrala, vratila u meč i dobrom igrom na momente podsetila na stare dane. Po sopstvenom priznanju taj period igre Ana je okarakterisala kao jedan od najboljih u poslednje vreme.

– U nastavku meča sam malo promenila stil igre, krenula sam agresivnije, onako kako radim na treninzima. Ispostavilo se da je to bila prava stvar. Veoma sam srećna, u drugom i trećem setu odigrala sam najbolje što umem – zaključila je 11. igračica Sveta.

Ana Ivanović će u drugom kolu igrati protiv Čehinje Luci Safarove, koju je pobedila u oba dosadašnja meča. Nagradni fond turnira je dva miliona dolara, a pobednici će pripasti 350.000 i 1000 WTA poena.

Zimonjić i Nestor pobeđuju i u Sinsinatiju

Nenad Zimonjić i Danijel Nestor bez problema su se kvalifikovali u treće kolo turnira ATP Masters serije u Sinsinatiju. Drugi nosioci turnira savladali su Šveđanina Roberta Lindšteda i Brazilca Marsela Mela rezultatom 2:0, po setovima 6:4, 6:4.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari